2017-07-31 18:38:31
Φωτογραφία για Πώς ο Βαρουφάκης ορίζει το μέλλον του Τσίπρα. Δεν τολμάει να κινηθεί νόμιμα ο πρωθυπουργός
Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Αυτό ισχύει για όλους μας, όπως και το ότι τα λάθη μας, όσο κι αν θέλουμε

να τα “θάψουμε”, θα επιστρέψουν κάποια στιγμή για να μας στοιχειώσουν ξανά. Αυτή η στιγμή για τον Αλέξη Τσίπρα είναι τώρα.

Ο πρωθυπουργός προφανώς ήλπιζε πως με τη μίνι διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση των Γιάνη Βαρουφάκη, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Λαφαζάνη και των ομοϊδεατών τους θα “ξεφορτωνόταν” μαζί και το ένοχο παρελθόν του, που συνίσταται στο σκοτεινό 2015 και το τι ακριβώς συνέβη με τα σχέδια περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, πριν το δημοψήφισμα και την “κωλοτούμπα”. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να γλίτωσε από τα πρόσωπα, αλλά όχι και από τα γεγονότα.

Θα έλεγε κανείς ότι ο πρωθυπουργός έπεσε θύμα του ανεξάντλητου ναρκισσισμού του Γιάνη Βαρουφάκη, ένα χαρακτηριστικό του που αναμφίβολα το γνώριζε καλά όταν αποφάσισε να του δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Ο Γ. Βαρουφάκης, θέλοντας προφανώς να είναι όλη μέρα στη δημοσιότητα, φροντίζει καθημερινά να υπενθυμίζει την παρουσία του (και το βιβλίο του, βεβαίως), και δεν παραλείπει να δίνει “ζουμερές” λεπτομέρειες για το παρασκήνιο του 2015, όταν η χώρα μας έφτασε, όπως αποδεικνύεται, στο “παρά ένα” της εξόδου από την Ευρωζώνη.


Ο φόβος του Μαξίμου

Όσο κι αν στο Μαξίμου προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτές τις αποκαλύψεις, δεν πείθουν. Ειδικά οι τελευταίες αποκαλύψεις με τα SMS που αντάλλαξαν ο Γ. Βαρουφάκης με τον πρωθυπουργό είναι σοκαριστικές και δείχνουν πόσο κοντά φτάσαμε στο “ατύχημα”, που τελικά δεν θα ήταν ατύχημα, αλλά δόλια ενέργεια σε βάρος της χώρας. Θα πρέπει μάλιστα να μας προβληματίσει το γεγονός ότι στο Μαξίμου έχουν την τάση να μην επιβεβαιώνουν και να μην διαψεύδουν τα όσα αποκαλύπτονται, αλλά απλά να απαξιούν να τα σχολιάσουν, μία στάση που υποκρύπτει φόβο. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς αυτήν την απροθυμία του Μαξίμου να σχολιάσει ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί την ελληνική κοινωνία και για το οποίο οι πολίτες ζητούν απαντήσεις;

Η αίσθηση που δημιουργεί αυτή η στάση της κυβέρνησης είναι ότι κάποιος την “κρατάει”. Ότι ίσως υπάρχουν και άλλες αποκαλύψεις που έπονται και περιμένουν να βγουν στο φως της δημοσιότητας, ακόμα πιο συγκλονιστικές. Αποκαλύψεις που αν δεν τις κάνει ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, θα τις κάνουν με προθυμία άλλα στελέχη της τότε κυβέρνησης που πλέον έχουν αποχωρήσει, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ή ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ας σκεφτούμε το εξής: οι αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη βασίζονται εν μέρει τουλάχιστον σε υλικό το οποίο έχει καταγράψει παράνομα, όπως ιδιωτικές συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό της χώρας. Αυτό προφανώς είναι κάτι το μηνύσιμο. Γιατί δεν κινείται καμία νομική διαδικασία σε βάρος του; Προφανώς, γιατί στο Μαξίμου κάτι φοβούνται…   πηγή
epixirimatias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ