2017-08-02 15:04:24
Φωτογραφία για Τι σχέση έχει ο Άγιος Παΐσιος με τον Στρατό Ξηράς;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ σε διάφορες ιστοσελίδες ότι με απόφαση του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, ο Άγιος Παΐσιος είναι πλέον ο Προ­στάτης Άγιος του Όπλου των Διαβιβάσεων. Αυτό δεν ισχύει, έως τώρα τουλάχιστον. Η αλήθεια έχει ως εξής: Εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει ξε­κινήσει η γραφειοκρατική διαδικασία για την ανακήρυξη του Προφήτη Ηλία ως Προ­στάτη του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού και του Αγίου Παϊσίου για τις Διαβιβάσεις.

Στον δρόμο το ζήτημα ως προς τον Προφ. Ηλία προχώρησε κανονικώς και ήδη φέτος γιορτάστηκε για πρώτη φορά η μνήμη του στην έδρα της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκι αλλά το θέμα του Αγ. Παϊσίου ως Προστάτου των Διαβιβάσεων έχει «κωλύσει», καθώς για να ολοκληρωθεί, εκτός όλων των άλλων, α­παιτείται και σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Επομένως, ως «τετελεσμένο γεγονός», όπως γράφεται δεν υφίσταται. Στο μέλλον τι (και αν) θα γίνει κανείς δεν γνωρίζει.

Στον Εμφύλιο ενώ υπηρετούσε ως ασυρματιστής του Ε.Σ


ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι ο Άγιος Παΐσιος στη διάρκεια του Ελληνι­κού Εμφυλίου πολέμου πολέμησε επί διετία, ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία ως ασυρματιστής του ΕΣ. Στο στρα­τόπεδο των Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι υπάρχει από ετών ναός αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο και εκεί στις 12 Ιουλίου τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του, παρουσία και του Μη­τροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου, ο ο­ποίος υπηρέτησε m θητεία του και αυτός ως διαβιβαστής και ήταν μαζί με τον Άγιο Παΐσιο, επί εξάμηνο, όταν ήταν μοναχός στο Άγιον Όρος. Θυμίζουμε ότι για περισσότερα α­πό 100 χρόνια (από το 19ο αιώνα), ο Προστάτης Άγιος του ΕΣ ήταν -και είναι- ο Άγιος Γεώργιος.

Πέραν, πάντως, όλων αυτών, καλό θα είναι η ηγεσία (γενι­κώς) να ασχοληθεί και με άλλα, πιο σοβαρά θέματα ουσίας, από το να καταναλώνεται χρόνος για τέτοια θέματα. Προστάτης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαχρονικώς η Παναγία και ο κάθε Κλάδος έχει τον δικό του. Σωστά και έως εδώ.

(ΕΠΕΝΔΥΣΗ-29/07/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ