2017-08-04 01:35:08
Φωτογραφία για Αντιδικία Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή: “Θα σε κλείσω φυλακή”. “Έφτιαχνες πελατειακό κράτος”...
"Κάνατε τον διευθυντή εντατικής χωρίς να έχετε πτυχίο”, ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Εκτός ελέγχου βγήκε η αντιπαράθεση του Παύλου Πολάκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Βουλή.

IATRONET

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε την Πέμπτη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τροπολογία σχετικά με το κόστος φύλαξης του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ:

“Σε ξέρω. Σε έχω μελετήσει αρκετά. Εγώ θα σε κλείσω φυλακή Πολάκη! Ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την τροπολογία που σού χαλάσαμε. Το παίζεις καθαρός, αλλά είσαι πολύ βρώμικος”.

Ο αναπληρωτής υπουργός απέφυγε να απαντήσει, ζητώντας λόγο αργότερα τον λόγο επί προσωπικού.

Παίρνοντας τον λόγο, κατηγόρησε τη ΝΔ και τον αντιπρόεδρό της και για το θέμα της αριστείας:


“Μας έχετε ζαλίσει με την αριστεία. Έρχονται και μιλάνε για την αριστεία ποιοι σε ποιους; Εγώ τελείωσα το λύκειο με 20. Πόσα έβγαλε ο κ. Μητσοτάκης; Την Ιατρική σχολή την τελείωσα στα εξήμισι χρόνια γιατί κράταγα ένα μάθημα στην ΕΦΕΕ. Ο Άδωνις έκανε 15 χρόνια. Ο Τζήμερος έχει πάρει πτυχίο; Όλος αυτός ο συρφετός έχει πάρει πτυχίο”;

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως πήρε το πτυχίο του στα δέκα χρόνια, εξηγώντας πως αυτό συνέβη επειδή είχε χάσει τους γονείς του και έπρεπε να βοηθήσει την οικογένειά του:

“Εγώ μπήκα στο πανεπιστήμιο με 19,2. Στα πρακτικά της Βουλής έχω τον κ. Πελεγρίνη, που με είχε φοιτητή και ο οποίος μού πλέκει το εγκώμιο”, είπε χαρακτηριστικά, για να ρωτήσει τον αναπληρωτή υπουργό:

“Εσείς, κ. Πολάκη, μπορείτε να μου καταθέσετε το πτυχίο εντατικολόγου που έχετε; Θέλω το πιστοποιητικό! Ξέρετε γιατί; Γιατί κάνατε τον διευθυντή εντατικής χωρίς να έχετε πτυχίο” Κινητό

Ο κ. Πολάκης συνέχισε, διαβάζοντας από το κινητό του ένα κείμενο γιατρού, το οποίο αφορούσε τον κ. Γεωργιάδη: “Λέει ότι εσύ έφτιαχνες πελατειακό κράτος. Άντε μπράβο”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

“ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ο γιατρός, όπως και εσείς πριν γίνετε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχετε και καμιά ιδεολογική διαφορά”, απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταγγείλει από το βήμα της Βουλής πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέσυρε διάταξη, με την οποία επιβάλλονταν ποινές σε ιδιωτικές κλινικές, που χρέωναν περισσότερα στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Πολάκης είπε πως επρόκειτο για διόρθωση σε στρεβλό τρόπο καταβολής του αυτόματου μηχανισμού επιστροφής (clawback) για το έτος 2014, τον οποίο είχε θεσμοθετήσει ο τότε υπουργός Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: “Το άρθρο 2 είχε τις ποινές σε αυτούς που συλλαμβάνονται από τις εταιρείες να υπερκοστολογούν. Τις καταργήσατε τις ποινές. Σάς έχουν παρασύρει. Το άρθρο 2 που καταργήσατε ήταν οι ποινές στους κλέφτες”.

Εμβληματική

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "εμβληματική μεταρρύθμιση", η οποία αποτελεί αναγκαία θεσμική συμπλήρωση της μεταρρύθμισης που έγινε στην Υγεία τη δεκαετία του '80.

Ο Αλέξης Τσίπας ανέφερε χαρακτηριστικά πως "το δικό μας αξιακό φορτίο, η πολιτική ταυτότητα και οι αρχές μας, είναι εγγεγραμμένες σε κάθε παρέμβαση στην Υγεία".

Αναφέρθηκε στο τι παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση στην Υγεία, σημειώνοντας πως υπήρχε εικόνα διάλυσης και πάρτι προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των πολιτών.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ