2017-08-06 23:21:08
Φωτογραφία για «Κρατήστε με στη ζωή για τη σύνταξη της συζύγου!» (ΒΙΝΤΕΟ)
• Απόστρατος αποκάλυψε μια ανείπωτη τραγωδία, που είναι αδύνατο να τη χωρέσει ανθρώπου νους.

• Ο ετοιμοθάνατος καρκινοπαθής σε νοσοκομείο της Λάρισας εκλιπαρούσε τον ογκολόγο του να τον βάλει για πέντε ημέρες σε μηχανική υποστήριξη, ώστε η σύζυγος του να γίνει 55 ετών.

Εάν ζούσε ο Σοφοκλής, σί­γουρα θα έγραφε άλλη μια ελληνική τραγωδία, όταν θα μάθαινε την θλιβερή περίπτωση ενός ετοιμο­θάνατου καρκινοπαθούς σε νοσοκομείο της Λάρισας, που εκλιπαρούσε τον ογκολόγο του να τον κρατήσει λίγες ημέρες σε μηχανική υποστήριξη για να γιορτάσει τα γενέθλια της συ­ζύγου του.

Ο σκοπός της τελευταίας επιθυμί­ας του δεν ήταν να ζήσει τη στιγμή που η αγαπημένη του θα έκλεινε τα 55 έτη, αλλά να καταφέρει να της εξασφαλίσει σύνταξη χηρείας μετά τον θάνατό του, όπως ορίζει ο νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου, τέως υπουρ­γού Εργασίας.

Η συγκλονιστική αυτή ιστορία πε­ριγράφει με ωμό ρεαλισμό τις τραγω­δίες που βιώνουν εκατοντάδες οικο­γένειες, οι οποίες δεν φτάνει που χά­νουν τον άνθρωπό τους, πρέπει να αντιμετωπίσουν και τη σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που θα τους ανατρέψει τη ζωή, γιατί εκτός από το πένθος τους, πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και το σοβαρό θέμα της επιβίωσης.


Πέντε ημέρες

Την απίστευτη αυτή ιστορία, που μό­νο πίκρα, πόνο και ντροπή προκαλεί, περιέγραψε στο τελευταίο δημο­τικό συμβούλιο Λάρισας ο υπεύθυ­νος δημοσίων σχέσεων του συλλό­γου ΑΞΙΑ Απόστολος Παπαπαρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το onlarissa.gr, ο απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας περιέγραψε στο δημοτικό συμβούλιο την ιστορία ενός στρατιωτικού, κατά πληροφορίες του από τα Τρίκαλα, χτυπημένου από τον καρκίνο: «Πάλευε στο νοσοκομείο για έξι μήνες με τον καρκίνο. Γνώρι­ζε ότι στις επόμενες ώρες, το πολύ μία δύο ημέρες, θα πέθαινε. Σκέφτεται τι θα γίνει η γυναίκα του, η χήρα των παιδιών του, που θέλει πέντε ημέρες για να γίνει 55 ετών. Έτσι παρακαλάει τον γιατρό, τον ογκολόγο του να τον αφήσει στη μηχανική υποστήριξη για ακόμη πέντε ημέρες ώστε η γυναί­κα του να γίνει 55 ετών. Αναρωτιέμαι, βέβαια, τι άνθρωποι γίναμε»!

0 νόμος Κατρούγκαλου ορίζει ηλικιακά κριτήρια προκειμένου οι χήρες να μπορέσουν να εισπράξουν τη σύνταξη του συζύγου τους. Αν η χήρα είναι σε ηλικία άνω των 55 ετών δεν θα πάρει το 70% της σύνταξης, όπως ίσχυε παλιά, αλλά θα δικαιού­ται μόλις το 50%. Στις ηλικίες 52-55 ετών θα λάβει και πάλι το 50% αλ­λά για τρία χρόνια, και η σύνταξη θα συνεχιστεί στην ηλικία των 67 ετών.

Αν η χήρα είναι κάτω των 52 ετών, τότε δικαιούται από τις εισφο­ρές του συζύγου της μόλις για μία τρι­ετία την καταβολή της κουτσουρεμέ­νης σύνταξης. Εάν το 55ο έτος δεν συμπληρώνεται εντός της τριετίας, η σύνταξη διακόπτεται και δεν επαναχορηγείται.

Να σημειωθεί ότι τα ίδια ηλικιακά όρια ισχύουν και στις περιπτώσεις που ο άνδρας διεκδικεί τη σύνταξη της συζύγου του, η οποία απεβίωσε.

ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ[email protected]

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-05/08/2017)
BINTEO
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ