2017-08-09 10:19:46
Φωτογραφία για Palantir: Αλγόριθμοι προβλέπουν εγκλήματα όπως το Minority report
Ένα εργαλείο που αλλάζει τα δεδομένα σε τομείς από την τήρηση της τάξης έως τους ελέγχους για φορολογικές παρανομίες, έχει αναπτύξει η εταιρεία Palantir, στους δημιουργούς της οποίας ανήκει ο μεγιστάνας Peter Thiel, συνιδρυτής της PayPal.Με τη στήριξη της CIA, το εργαλείο που ανέπτυξε η start-up χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο Ιράκ, για να προβλέπει πού υπήρχε κίνδυνος να τοποθετηθούν βόμβες στο μέλλον, με βάση προηγούμενα ανάλογα συμβάντα, ενώ πλέον έχει ευρεία εφαρμογή στις ΗΠΑ. 

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τη βοήθειά του η Palantir μπορεί να επεξεργάζεται τεράστιους όγκους δεδομένων, για να προβλέπει μελλοντικά γεγονότα με βάση μοτίβα τα οποία διαπιστώνει να έχουν διαμορφωθεί στο παρελθόν. Στους πελάτες της προγνωστικής τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει, συγκαταλέγεται η CIA, το FBI, η υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), το Σώμα Πεζοναυτών και η αμερικανική εφορία (IRS). 


Ωστόσο, η εφαρμογή που παραπέμπει περισσότερο σε ένα Οργουελικό μέλλον, αφορά τη συνεργασία της με τις αστυνομικές αρχές του Σικάγο και του Λος Άντζελες. Εκεί, οι αλγόριθμοι της Palantir αναλύει δεδομένα σχετικά με προγενέστερα εγκλήματα, για να εντοπίσει “hot spots”, δηλαδή περιοχές όπου είναι πιθανό να τελεστούν αδικήματα στο μέλλον. Έτσι, οι αρχές χρησιμοποιούν αυτές τις προβλέψεις, για να επιλέξουν τις περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία. Site: Thenextweb,insomnia

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ