2017-08-10 13:30:41
Φωτογραφία για Τελευταία τεχνολογία διαβάζει κατεστραμμένους αρχαίους πάπυρους από την Πομπηϊα.
Διαβάζουμε σε σχετική είδηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου, ότι επιστήμονες στην Ιταλία συνεχίζουν -με νέες μεθόδους σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας- το εικονικό ξετύλιγμα και την ανάγνωση των αρχαίων παπύρων του Ηρακλείου (Ερκουλάνουμ) στην Καμπανία και, όπως ανακοίνωσαν, έκαναν νέα πρόοδο στο πολύ δύσκολο έργο τους. 

Μετά την έκρηξη του Βεζούβιου, ένα κύμα καυτού αέρα, που έφθασε τους 320 βαθμούς Κελσίου, έκαψε τους ευαίσθητους παπύρους και τους άφησε απανθρακωμένους σε κατάσταση υπερβολικά ευάλωτη για να δοκιμάσουν οι ερευνητές να τους ανοίξουν και να τους διαβάσουν, χωρίς να διακινδυνεύσουν σοβαρά να τους καταστρέψουν. 

Πέραν του τεράστιου ιστορικού ενδιαφέροντος να έρθουν στο φως ελληνικά ιστορικά, φιλοσοφικά αλλά και λογοτεχνικά κείμενα που είναι ό,τι πιο κοντά στο πρωτότυπο, έχει τεράστιο ενδιαφέρον και το ότι η τεχνολογία αυτή μοιάζει να έχει άπειρες εφαρμογές. 

Για παράδειγμα, από αποτεφρωμένα μυστικά έγγραφα άλλων χωρών ή τρομοκρατικών οργανώσεων, έως και απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα. Η μόνη ασφαλής μέθοδος καταστροφής εγγράφων είναι η παλιά αλλά δοκιμασμένη πολτοποίηση.
πηγή
koukfamily
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ