2017-08-15 09:58:38
Φωτογραφία για ΜΑΞΙΜΟΥ: ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Η Ν.Δ. ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ
«Να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος» κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία το Μέγαρο Μαξίμου, χθες αργά το βράδυ, απαντώντας στα «πυρά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τις πυρκαγιές. «Αυτή την κρίσιμη ώρα, που οι πυροσβέστες αλλά και οι πολίτες δίνουν μια μεγάλη μάχη για τις φλόγες δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η ώρα των απολογισμών και των καταλογισμών θα ακολουθήσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως πρόσθεσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, τώρα προέχει απολύτως η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μην θρηνήσουμε  ανθρώπινες ζωές. «Γι’ αυτό δεν θα πούμε πολλά, θα καλέσουμε, για μια ακόμα φορά, τη Νέα Δημοκρατία να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος. Αν η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται το αντιλαμβάνονται οι πολίτες», κατέληξε το Μαξίμου.


Σημειώνεται ότι την πολιτική αντιπαράθεση συντήρησαν και τη Δευτέρα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, σε συνέχεια των διαξιφισμών της Κυριακής, με φόντο τις πυρκαγιές και τις υποψίες που εκφράστηκαν από την πλευρά της συμπολίτευσης για σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα. «Πύρινα βέλη» στην κυβέρνηση για την καμένη γη εξαπέλυσαν και το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ''Το Ποτάμι''.

Κυρ. Μητσοτάκης: Οργή για την ανικανότητα

Για ανικανότητα, κατηγόρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας για το θέμα των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες. «Μάνη, Κύθηρα, Ζάκυνθος, Κάλαμος, Βαρνάβας... Οργή για την ανικανότητα, συμπαράσταση στους συμπολίτες μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter. Είχε προηγηθεί αίτημα του προέδρου της Ν.Δ. για αποφασιστική και συντονισμένη δράση και «όχι θεωρίες συνωμοσίας», με αφορμή τις υποψίες που εκφράστηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε «αποσταθεροποιητικό παράγοντα» τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα και το υπουργείο απάντησε λέγοντας: «Καλό θα είναι η αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή "πολιτική"».

Στ. Κοντονής: Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών για να υπάρξει κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα

Για οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφορικά με τις εκατοντάδες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Ο υπουργός βρίσκεται στην Ζάκυνθο, παρακολουθώντας και συντονίζοντας τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο νησί. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα» και επεσήμανε: «Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;».

Ν.Δ.: Η ανικανότητα δεν κρύβεται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας

Ανικανότητα και ανοργανωσιά που «δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας» καταλόγισε στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Κοντονή. «Μετά τον αρμόδιο, κατ' ευφημισμόν υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής καταγγέλλει με δηλώσεις του οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα. Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας. «Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους. Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας και κατέληξε: «Αποτελεί πράξη μικρότητας, την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Στ. Κοντονής: Η ηγεσία της Ν.Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης

«Η ηγεσία της Ν.Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης» απάντησε στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλη Κικίλια ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, επιμένοντας πως οι πυρκαγιές είναι έργο εμπρηστών. «Αν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οι πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται συγχρόνως με πολλές εστίες, όχι απλά σε έναν νομό, αλλά σε μία κοινότητα, συνιστούν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, όταν δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όταν σε έναν νομό υποχωρεί ένα μέτωπο πυρκαγιάς και την ίδια στιγμή εκδηλώνονται δύο ή και περισσότερα τα οποία οδηγούν σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που μάχονται εδώ και πολλές μέρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ηγεσία της Ν. Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κοντονής και καταλήγει: «Και τα δύο είναι σε κάθε περίπτωση επικίνδυνα».

Τ. Κουίκ: Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί ως ανίκανη την κυβέρνηση Καραμανλή στις φωτιές του 2007;

Θέση στην αντιπαράθεση έλαβε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Μιλώντας σε δημοσιογράφο, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι «το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν βλέπει τίποτα το παράξενο στις φωτιές που ξέσπασαν σε 91 μέτωπα μέσα σε δύο 24ωρα. Προφανώς για τον ίδιο και τους συντάκτες των ανακοινώσεών του, ό,τι συμβαίνει αυτές τις δύο μέρες δεν εμπεριέχει την παραμικρή υποψία εμπρησμών, σε πολλές από τις περιπτώσεις». «Επειδή επιτίθεται στην κυβέρνηση με τη γνωστή εμπάθεια, αμετροέπεια και έλλειψη μνημονικού, μήπως θα μπορούσε να θυμηθεί ο ίδιος τί είχε πει το 2007 στις μεγάλες φωτιές, ο τότε αρμόδιος υπουργός κ. Βύρωνας Πολύδωρας, για ασύμμετρες απειλές και όχι μόνο;», διερωτήθηκε ο κ. Κουίκ, σημειώνοντας ότι «τότε δεν θυμάμαι αντίδραση του κ. Μητσοτάκη και των συν αυτώ».

Ο κ. Κουίκ κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να απαντήσει στο ερώτημα: «Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το 2007, τελικά κατηγορεί ως ανίκανη την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, κάηκαν ολόκληρα χωριά, κάηκαν τεράστιες δασικές εκτάσεις και κάηκε η ζωική περιουσία χιλιάδων κτηνοτρόφων;».  «Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντησή του στο συγκεκριμένο τελευταίο ερώτημα», κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών. Πάντως, το βράδυ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους, ζητώντας να δοθεί το βάρος στα έργα και όχι στις δηλώσεις.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ