2017-08-15 15:10:44
Φωτογραφία για Λουράντος για ΕΟΠΥΥ : Παιχνίδι εντυπώσεων και παραπληροφόρησης
''Εντύπωση και αρνητικά σχόλια έχει προκαέσει η προσπάθεια εσωτερικών κύκλων του κλάδου, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, να σαμποτάρουν την κινητοποίηση του ΦΣΑ.''

 Καραγιαννοπούλου Δέσποινα  IATRONET

Παιχνίδι εντυπώσεων αλλά και παραπληροφόρησης, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ότι παίζει η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, βαθαίνοντας το ήδη μεγάλο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον Οργανισμό και στους φαρμακοποιούς. 

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "Εντύπωση και αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η προσπάθεια εσωτερικών κύκλων του κλάδου, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, να σαμποτάρουν την κινητοποίηση του ΦΣΑ, κοινοποιώντας σκαναρισμένα έγγραφα του ΕΟΠΥΥ που … «αποδεικνύουν» ότι οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κανονικά, και πως όσοι δεν πληρώνονται, αυτό γίνεται επειδή δεν … προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους!


Εκτός του ότι αυτό αποτελεί ηθελημένη παραπληροφόρηση, υπογραμμίζει ο κ. Κ. Λουράντος, και είναι προφανές και αποδεδειγμένο ότι για την καθυστέρηση των πληρωμών ευθύνεται αποκλειστικά ο ΕΟΠΥΥ με τις παλινωδίες και την προχειρότητά του, για όλα τα υπόλοιπα όπως τιμές αναλωσίμων, απορρίψεις συνταγών, κόφτες κατά την συνταγογράφηση, επιλεκτικές πληρωμές κλπ…. και από προχθές το rebate των αναλωσίμων, δεν υπάρχει καμία αναφορά. Γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την πορεία των επιχειρήσεων του κλάδου, που αγνοούν παντελώς το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Σε επίπεδο πληρωμών, όσον αφορά τα αναλώσιμα, η τελευταία πληροφόρηση που είναι για τις 11 Αυγούστου, αναφέρει ότι κατατέθηκαν στον λογαριασμό του ΦΣΑ για λογαριασμό των μελών του εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ τα εξής ποσά :

41.524,01 ευρώ που αφορούν πληρωμές Ιανουαρίου για 43 φαρμακεία και 67.725,86 ευρώ που αφορούν πληρωμές Φεβρουαρίου για 101 φαρμακεία.

Παρά την ροή των πληρωμών, για τον Ιανουάριο παραμένουν απλήρωτα 544 φαρμακεία και για τον Φεβρουάριο 977 φαρμακεία!

Τα μεγάλα ερωτηματικά παραμένουν δύο- και συγκεκριμένα τι θα γίνει με το rebate αναλωσίμων που δεν είχε προβλεφθεί, και αν θα επιτευχθεί η διαβεβαίωση της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ ότι εντός του Αυγούστου θα πληρωθεί και ο Μάρτιος, όταν ακόμη υπάρχουν φαρμακεία απλήρωτα για το πρώτο δίμηνο του έτους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ