2017-08-16 00:28:51
Φωτογραφία για Πάει για λουκέτο η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..Έτοιμος ο Σαββίδης!!!
Δύσκολες ώρες διανύουν τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Μακεδονία» που ενώ είναι απλήρωτοι 13 μήνες τώρα,

αναρωτιούνται πλέον αν θα επανακυκλοφορήσει το φύλλο μετά τις 21 Αυγούστου, σε μια «ύστατη προσπάθεια μήπως και ανακοπεί η καθοδική πορεία των τελευταίων χρόνων», όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου ο διευθυντής της Μιχάλης Αλεξανδρίδης.

Η εφημερίδα «Μακεδονία» ανέστειλε την κυκλοφορία της για τουλάχιστον για μία εβδομάδα,με την ελπίδα να βρεθεί μία λύση. Με ανάρτηση του μέσω Facebook, ο διευθυντής της Μιχάλης Αλεξανδρίδης ανέφερε το Σάββατο 12 Αυγούστου: «Αυτήν την Κυριακή και όλη την επόμενη βδομάδα, την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα την δείτε κρεμασμένη στα περίπτερα. Η κρίση που μαστίζει τις εφημερίδες, έφτασε και στο ιστορικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι της ώρας να μιλήσουμε για τα αίτια και όσα οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη. Μετά τις 21 Αυγούστου, θα κάνουμε μια ακόμη- την ύστατη θα ‘λεγα- προσπάθεια, μήπως και ανακοπεί η καθοδική πορεία των τελευταίων χρόνων και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συνεχίσει την υπερεκατονταετή της πορεία».


Η εταιρεία που εκδίδει την «Μακεδονία» («Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ») βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και για να σωθεί δεν αρκεί ένα κούρεμα χρεών, καθώς παραμένει ζημιογόνος λόγω χαμηλής κυκλοφορίας της εφημερίδας και περιορισμένων διαφημιστικών εσόδων.

Συνέλευση των εργαζομένων αύριο

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ συγκαλούν αύριο Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, στις 12.00, συνέλευση όλων των εργαζομένων για ενημέρωση.

Οφείλονται δεδουλευμένα 12 μηνών

Στους εργαζόμενους της εφημερίδας οφείλονται δεδουλευμένα πάνω από 12 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» είχε χρηματοδοτηθεί κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με το ποσό των 10, 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξυγιανθεί αλλά στη συνέχεια εντάχθηκε στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Εσχάτως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι προτίθεται να προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη προκειμένου να ενταχθεί στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα και ζήτησε τη συναίνεση των εργαζομένων.

Προ των πυλών ο Ιβάν Σαββίδης

Και ενώ η αγωνία για τους εργαζόμενους κορυφώνεται, πληροφορίες φέρουν τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ως… από «μηχανής θεός» να εισβάλει στη διάσωση ακόμη μιας ιστορικής εφημερίδας, μετά το «Έθνος» και την «Ημερησία».

Όπως αναφέρουν μάλιστα για τον Ιβάν Σαββίδη, η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είναι ο προνομιακός χώρος επιχειρηματικής δράσης και μια μεγάλη εφημερίδα θα αποτελούσε χρήσιμο συμπλήρωμα-εργαλείο.

Με την απόκτηση της «Μακεδονίας» θα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τον στόχο του- τη δημιουργία συγκροτήματος media με πανελλαδική εμβέλεια και με πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα. Αν ο ομογενής επιχειρηματίας είναι όμως ο βασικός υποψήφιος αγοραστής – όπως έγινε και στην εξαγορά των τίτλων τους «Έθνους» και της «Ημερησίας» αναμένεται θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό επίπεδο.   πηγή
epixirimatias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΕ ΒΛΕΠΩ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΕ ΒΛΕΠΩ
Θεωρίες συνωμοσίας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θεωρίες συνωμοσίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ