2017-08-16 07:38:30
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Του Αντγου ε.α Νίκου Χριστοδουλόπουλου
Γράφει για το kranosgr, ο Αντγος ε.α Νίκος Χριστοδουλόπουλος

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Στις 14 Αυγούστου 1974, η Τουρκία εξαπολύει τον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ κατά της Κύπρου. Στην Αθήνα συγκαλείται πολεμικό συμβούλιο με Πρόεδρο τον πρωθυπουργό Κων/νο Καραμανλή, τον ΥΕΘΑ Αβέρωφ και τους Στρατηγό Γκιζίκη (ΠτΔ!),Στρατηγό Μπονάνο, Αντιναύαρχο Αραπάκη και Αντιπτέραρχο Παπανικολάου.

Αφού εξετάσθηκε σενάριο αποστολής στρατιωτικών ενισχύσεων στην Κύπρο, τελικά με το πέρας του συμβουλίου ο Κ. Καραμανλής αναφώνησε το περίφημο:

«Η Κύπρος κείται μακράν»!!!

Την επομένη 15 Αυγούστου, ο Καραμανλής από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου ενημέρωνε τον ελληνικό λαό και μεταξύ των άλλων είπε και τα εξής:

«… Η ένοπλος αντιμετώπισις των Τούρκων εις την Κύπρον καθίσταται αδύνατος και λόγω αποστάσεως και λόγω των τετελεσμένων γεγονότων….» και προβαίνει σε μια άλλη ενέργεια: Ανακοινώνει την αποχώρηση της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ!!!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τουρκία από τότε μέχρι και σήμερα να προβάλει θέματα Εναερίου Χώρου (F.I.R.), Υφαλοκρηπίδας, Βέτο επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων κλπ. Και έκτοτε άρχισαν όλα τα δεινά με τους γείτονες συμμάχους.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ