2017-08-16 23:37:12
Φωτογραφία για Η ακτινογραφία της Αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων
Όπως, άλλωστε, ήταν αναμενόμενο η αγορά των Α/Κ εν μέσω Αυγούστου εξαρτάται πρωτίστως από τις αποδόσεις των Α/Κ, καθώς η κινητικότητα

των μεριδιούχων είναι ιδιαιτέρως μικρή. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνούμε ότι ο φετινός Αύγουστος μας «έδωσε τη χαρά» της δημιουργίας μίας νέας ΑΕΔΑΚ (της ATHOS ASSET MANAGEMENT), μετά από μακρόχρονη σειρά ετών, όπου ο αριθμός των εταιριών διαχείρισης είχε συρρικνωθεί σημαντικά.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της Δευτέρας το Ενεργητικό των Α/Κ σημείωσε μικρή άνοδο της τάξεως του 0,19% και διαμορφώθηκε στα 6,646 δις €. Παρά το γεγονός του μικρού όγκου συναλλαγών, ο ημερήσιος ρυθμός των μεριδίων ήταν αισθητά πτωτικός κατά -0,04%, που αντιστοιχεί, όμως, σε περιορισμένο όγκο εκροών αξίας 1,173 εκατ. €.

Η μέση απόδοση της αγοράς κινήθηκε ανοδικά 0,24%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι 5 με οριακές απώλειες και 2 παρέμειναν αμετάβλητες
. Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,86%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,68%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,57% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,53%. Στον αντίποδα, η μέση υποχώρηση καθαρών τιμών περιορίστηκε σε στενό εύρος: από -0,11% για τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή έως και -0,04%, για τα Funds of Funds Ομολογιακά.

Ήδη προαναφέραμε ότι οι μεριδιούχοι «προτίμησαν τις παραλίες» έναντι των επενδύσεών τους, με αποτέλεσμα οι κατηγορίες των Α/Κ να έχουν ισχνές συναλλαγές, σχεδόν στο σύνολό τους. Το αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ουσιαστικά οφείλεται στις ρευστοποιήσεις στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, αξίας 1,003 εκατ. € (αντιθέτως τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν ανεπαίσθητες εισροές αξίας 22 χιλ. €) και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 868 χιλ Ε, Σε απόσταση ακολούθησαν τα Funds of Funds Μικτά με 165 χιλ. €.

Οι συμμετοχές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 471 χιλ. €, στα Funds of Funds Ομολογιακά με 284 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 221 χιλ. €, απλώς περιόρισαν το εύρος του αρνητικού ισοζυγίου.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ   πηγή
epixirimatias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ