2017-08-18 01:15:00
Φωτογραφία για Η ΑΕΚ κρατάει την τύχη στα χέρια της
Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ισοπαλία 0-0 από τη Μπριζ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» και να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η αποβολή του Μάρκο Λιβάγια στο 58΄ έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την ΑΕΚ, που όμως άντεξε και θα διεκδικήσει την πρόκριση την προσεχή Πέμπη (24/8) στο ΟΑΚΑ. Με σύστημα 3-5-2 τον Γαλανόπουλο στο βασικό σχήμα και τον Γιόχανσον στον πάγκο, ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ιβάν Λέκο. Δίνοντας τον... αγαπημένο ελεύθερο ρόλο στον Μάνταλο, ο αρχηγός απείλησε δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο.

Την πρώτη τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Ντενσβίλ και στη δεύτερη  ο Χόρβατ πραγματοποίησε πολύ δύσκολη απόκρουσε σε παραλίγο αυτογκόλ του Μέχελε (την τελική μπαλιά είχε κάνει ο Μάνταλος). Η ΑΕΚ ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, τής έλειπε όμως η σωστή τελική προσπάθεια
. Ο άνθρωπος που θα «τελειώσει» τις φάσεις και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Προϊόντος του χρόνου η Μπριζ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, όμως ευκαιρία κλασική δεν μπορούσε να δημιουργήσει αφού το δίδυμο των κεντρικών μπακ της ΑΕΚ, Βράνιες-Τσιγκρίνσκι, ήταν απροσπέλαστο. Στο 58΄ όμως οι ισορροπίες διαταράχθηκαν όταν ο Μάρκο Λιβάγια με μια ανόητη ενέργεια (πάτησε τον αντίπαλό του) αποβλήθηκε αφήνοντας την ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο.Η πίεση που δέχθηκε η Ενωση από το 65΄ και μετά υπήρξε σε ορισμένες περιπτώσεις ασφυκτική. Ωστόσο, ο Γιάννης Ανέστης ήταν ανίκητος, ο Ογκνιεν Βράνιες συγκλονιστικός, οι Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες εξαιρετικοί κι έτσι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ «απέδρασε» με ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα, τηρουμένων των αναλογιών.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ