2017-08-21 19:27:07
Φωτογραφία για «ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΟΘΗΚΕ» Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ
Ο οδηγός του βαν που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη Γιουνές Αμπουγιακούμπ, φέρεται να έχει πυροβοληθεί από τις αρχές, σύμφωνα με την ισπανική δημόσια τηλεόραση. Όπως αναφέρει αστυνομική πηγή του Reuters, στη συνοικία Subirats, δυτικά της Βαρκελώνης έχει σκοτωθεί ένα άτομο που φερόταν να φορά ζώνη εκρηκτικών μετά από πυρά αστυνομικών με την αστυνομία να χρησιμοποιεί ρομπότ για να πλησιάσει τον άντρα που έχει σκοτωθεί. Η αστυνομία της Καταλονίας δεν επιβεβαίωσε αρχικά την είδηση, κάνοντας λόγο για «επεισόδιο» στη συνοικία.

«Οπλισμένος και επικίνδυνος»

Ενδεικτικά του πόσο επικίνδυνος θεωρείται ο Αμπουγιακούμπ είναι όσα αναφέρονταν νωρίτερα στην επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας: «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν». Στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτονται και τέσσερις φωτογραφίες του Αμπουγιακούμπ, οι τρεις εκ των οποίων είναι από κάμερα ασφαλείας και έχουν καταγραφεί πριν από την επίθεση. Ο νεαρός Μαροκινός, σύμφωνα με την περιγραφή των ισπανικών αρχών «είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος περίπου 1,80μ., σκοτεινά χαρακτηριστικά, κοντό μαλλί και ίσως έχει μούσι».


Ο άνδρας που έριξε ένα αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος την περασμένη Πέμπτη, και ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ, διέφυγε από το σημείο με τα πόδια προτού μαχαιρώσει αργότερα μέχρι θανάτου έναν άνδρα και πάρει το αυτοκίνητό του για να διαφύγει, ανέφερε σήμερα η αστυνομία της Καταλονίας. Στο μεταξύ, αξιωματούχος της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσε ότι η βασική θεωρία των αρχών που ερευνούν το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη είναι ότι ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Λα Ράμπλα ήταν ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Οι αρχές της Ισπανίας ελπίζουν να μπορέσουν σήμερα να καθορίσουν την ταυτότητα όλων των μελών του πυρήνα των τζιχαντιστών που εξαπέλυσε τη διπλή τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης και της Παρασκευής στην Καταλονία, η οποία κόστισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, την ώρα που ένα μέλος του εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

Οι ισπανικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι σκότωσαν έναν ύποπτο

Εν τω μεταξύ, η Mossos d'Esquadra, η καταλανική αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι άνδρες της σκότωσαν ένα πρόσωπο που φαίνεται ότι ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά στο Σουμπιράτς.

«Ένας ύποπτος στο Σουμπιράτς είχε ζωστεί με κάτι που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, μια κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις αρχές για τον ύποπτο.

Το Σουμπιράτς είναι μια μικρή κοινότητα στο Αλτ Πενεδές, στην επαρχία της Βαρκελώνης, σε απόσταση μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Βαρκελώνης. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. 

Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.

ΑΜΠΕ/AFP/Reuters/Sputnik

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ