2017-08-22 08:30:27
Φωτογραφία για Η ολέθρια παρέμβαση της Τρομοκρατίας σε Μικρο-Γεωπολιτική κλίμακα...
Η καθηγήτρια γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο PARIS 8  Barbara Loyer σε εμφάνιση της στον τηλεοπτικό δίαυλο FRANCE 24 αναφέρθηκε στην επιρροή που είχε το χτύπημα στην Βαρκελώνη  στην εσωτερική γεωπολιτική του ισπανικού βασιλείου.

Εύκολα συνάγουμε, παρακινούμενοι και από τις σχετικές επισημάνσεις της  Loyer ότι η συνέπεια του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Καταλωνία είναι η δημιουργία προϋποθέσεων διευρύνσεως του χάσματος ανάμεσα στην Βαρκελώνη και στην Μαδρίτη και η ενίσχυση των προοπτικών θραύσεως της συνοχής του Ισπανικού Κράτους.

Δεν είναι υπερβολικό να υποθέσουμε ότι ο Ισλαμικός τρόμος, που είναι κατασκευασμένος και υποκινούμενος, ενεργοποιεί τους εν υπνώσει θύλακες του στοχεύοντας την δημιουργία διαλυτικών συνθηκών στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ιβιρική Χερσόνησος στην ισπανική της εκδοχή είναι γεωγραφικός και ιστορικός χώρος που επιβιώνει ως ενιαίο βασίλειο δια της συνθέσεως ποικίλων εθνοτικών και πολιτιστικών αντιθέσεων, οι οποίες πολλές φορές σκόνταψαν σε εντάσεις βιαιοτήτων.


Οι αναφορές κάθε κομματιού της Ισπανίας ως προς τους εξωτερικούς παράγοντες δεν είναι οι ίδιες. Οι Καταλανοί έχουν δώσει έντονο δείγμα φιλογερμανισμού αφού ήταν η περιοχή εκείνη η οποία συμμάχησε με τα στρατεύματα του Γερμανού Καρλομάγνου, όταν αυτά εισέβαλαν στην ισπανική περιοχή τα τέλη του όγδοου αιώνος, ενώ οι Βάσκοι, αντιθέτως, επετέθησαν στα Καρλομάγνια στρατεύματα.

Η ιστορική παράδοση θέλει λοιπόν την Καταλωνία ως λίαν ευνοούμενο από την φραγκική Ευρώπη κομμάτι αυτού που επισήμως αποκαλείται: Δημοκρατική Ισπανική Κοινότητα.

Η τρομοκρατία των χειραγωγούμενων θυλάκων του τρόμου με ισλαμικό επίχρισμα, κατά την φύση των πραγμάτων, εχτύπησε και την ενδότερη ισπανική Γεωπολιτική Τάξη.

Οι τρομοκράτες «προσφέρουν» ευκαιρίες δυνητικών νέων αιτιάσεων της Βαρκελώνης προς την Μαδρίτη και απόδοση ευθυνών για μη παροχή επαρκούς προστασίας προς την Καταλωνία.

Σε μικρο-Γεωπολιτική κλίμακα πλέον η ισλαμικής αναφοράς τρομοκρατία θέλει να δημιουργήσει νέες καταστάσεις στην Ευρώπη. Είναι πλέον ζήτημα πολιτικής ωριμότητος των εκπροσώπων του Καταλωνικού Εθνοτισμού να μην δώσουν το δικαίωμα στα κέντρα που χρησιμοποιούν τον τρόμο να παρέμβουν στα εσωτερικά των Ευρωπαϊκών Χωρών.

Η γλώσσα της αλήθειας μπορεί να αντιμετωπίσει αυτούς που κινητοποιούν τον τρόμο για να βυθίσουν τις ζωές μας στο ψέμμα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ