2017-08-26 10:06:06
Φωτογραφία για Πανελλαδικές Εξετάσεις και το μεγάλο δίλημμα σπουδαστών ΑΣΣΥ! Ποιος θ΄απαντήσει;
Ένα πολύ μεγάλο δίλημμα και πρόβλημα έχουν να αντιμετωπίσουν σπουδαστές των ΑΣΣΥ.

Το κείμενο που ακολουθεί θέτει το ζήτημα και ζητά απάντηση από τους αρμόδιους.Η οποία όπως θα καταλάβουν ελπίζουμε επείγει:

Μερίδα σπουδαστών ΑΣΣΥ  βρίσκονται σε δίλημμα σχετικά με την εγγραφή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ καθώς η σχολή τους από 2 χρόνια έγινε 3 χάνοντας το δικαίωμα του 10%.

Πιο συγκεκριμένα οι σπουδαστές των εν λόγω σχολών κάνοντας χρήση του 10% κατά το τέλος του 2ου έτους έμπαιναν σε σχολές ΑΕΙ ή ΤΕΙ που επέλεγαν με αντικείμενο σπουδών σχετικό με την ειδικότητά τους εξελίσσοντας το γνωστικό τους επίπεδο και τελικό αποδέκτη το σώμα το οποίο υπηρετούν.

Φέτος μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε διχογνωμία για το εάν θα ισχύσει η 3ετια(για πρώτη φορά) καθώς τους έλεγαν ότι μπορεί να ισχύσει από την επόμενη χρονιά. Έτσι αρκετοί επέλεξαν να κάνουν μηχανογραφικό για να μην χάσουν τις ημερομηνίες υποβολής αφού δεν είχε ξεκαθαριστεί το θέμα. Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι από την μία ή καθιέρωση της 3ετιας(όπως όριζε η προκήρυξη) και αφετέρου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όπου αρκετοί είδαν τα ονόματά τους ως επιτυχόντες σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ !!! 


Σύμφωνα με το νόμο 1777/1988 άρθρο 2 Παρ. 9 είναι παράνομη η εγγραφή φοιτητών σε 2 σχολές. Ακόμα και εγγραφή κάνοντας αίτηση αναστολής σπουδών για 2 εξάμηνα δεν ισχύει αφού  θα  πρέπει να διαγραφείς από την μία για να φοιτήσεις   στην άλλη.Χάνοντας το δικαίωμα του 10% και μην γνωρίζοντας εάν μπορούν να δώσουν κατατακτήριες σε κάποιο ΑΕΙ (καθώς η 3ετης φοίτηση σε ΑΣΣΥ δεν γνωρίζουν εάν αναγνωρίζεται και τι δυνατότητες τους δίνει μελλοντικά) έχοντας τελειώσει την στρατιωτική σχολή που είναι ήδη,βρίσκονται σε δίλημμα.

Τελικά ποιός μπορεί να δώσει απάντηση στους εν λόγω σπουδαστές που επέτυχαν στις φετινές πανελλαδικές;

Μήπως είναι άδικο να χάσουν την θέση στις σχολές που πέρασαν μη γνωρίζοντας τί δυνατότητες μπορεί να τους δοθούν πέρα της 3ετους φοίτησης; Εάν μπορεί αυτή η μερίδα σπουδαστών να αξιοποιήσει την αναστολή σπουδών δεν θα ήταν για το συμφέρον της εκάστοτε υπηρεσίας; 

Σε λίγες μέρες αρχίζουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα πανεπιστήμια. Θα μπορούσαν τα υπουργεία να δώσουν μια απάντηση για το εν λόγω ζήτημα;

ΠΗΓΗ: http://www.militaire.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF/
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Hardware του Xbox One X Scorpio
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Hardware του Xbox One X Scorpio
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ