2017-08-28 18:07:05
Φωτογραφία για ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η νέα δομή του Λυκείου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ο κ. Γαβρόγλου, που παρουσίασε το πλαίσιο συζήτησης για τις αλλαγές, τόνισε πως «το μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι πώς το Λύκειό μας θα ξαναγίνει ένα Λύκειο που θα ανταποκρίνεται στις θεσμικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις που έχει ένας τέτοιος θεσμός».

Ειδικότερα, η πρόταση περιλαμβάνει την επέκταση, κατά δύο έτη, της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς συμπεριλαμβάνονται η Α' και Β' λυκείου, με περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και στη Γ' λυκείου, σε βάθος διετίας. Στόχος είναι έως το 2020 η υποχρεωτική εκπαίδευση, μαζί με την προσχολική, να είναι 14ετής.

Αναφορικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πρόταση περιλαμβάνει το άθροισμα της βαθμολογίας των ενδοσχολικών εξετάσεων (γραπτά, προφορικά, εργασίες) και των πανελλαδικών, ωστόσο το ποσοστό που θα αναλογεί θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης.


Τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου απασχόλησαν και οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί ανά την επικράτεια. Αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την οριοθέτηση και την προστασία των δασικών εκτάσεων που επλήγησαν σε ολόκληρη τη χώρα, η κήρυξή τους ως αναδασωτέων, με πρόληψη για οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής χρήσης. Επίσης, αποφασίστηκε η ταχεία υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, καθώς και η φυσική ή τεχνητή αναδάσωση των εκτάσεων αυτών.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ