2017-08-31 14:39:41
Φωτογραφία για Κρίσεις Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων: Γιατί η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ... είναι μισή;
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του επιχειρεί να βάλει τέλος στην φιλολογία για αλλαγές στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι στην ανακοίνωση θυμίζει το  νόμο της τωρινής κυβέρνησης, που προβλέπει διετή θητεία για τους Aρχηγούς Γενικών Επιτελείων και τριετή για τον Α/ΓΕΕΘΑ.

Με παράταση μάλιστα ενός έτους να είναι πιθανή.

Πλην όμως ο νόμος λέει και κάτι άλλο που δεν αναφέρει η ανακοίνωση το οποίο στην ουσία αναιρεί τα περί «υποχρεωτικής θητείας» 2 ή 3 ετών.

Λέει πως το ΚΥΣΕΑ μπορεί όποτε θέλει να αλλάξει Aρχηγούς.

Πως; Με εισήγηση του Yπουργού Εθνικής Άμυνας.

Γιατί; «για σπουδαίο λόγο».

Τι μπορεί να είναι ο «σπουδαίος λόγος» όμως;

Η διατύπωση το αφήνει ανοιχτό και έτσι σχεδόν τα πάντα μπορούν να είναι «σπουδαίος λόγος».

Άλλωστε 3 Aρχηγοί άλλαξαν τον Ιανουάριο του 2017, και για την αλλαγή τους όπως αναφέρει η Καθημερινή ο ΥΕΘΑ ανέφερε στον πρώην Α/ΓΕΑ Χ. Βαίτση πως: «οι κρίσεις έπρεπε να γίνουν ενόψει των μεγάλων γεωπολιτικών εξελίξεων που αναμένονται. Αυτές έπρεπε να αντιμετωπιστούν από τη νέα ηγεσία».


Όπως και να έχει η πιο κοντινή μας αντίστροφη μέτρηση είναι για την τριετία του Α/ΓΕΕΘΑ που κλείνει σε ένα χρόνο (έχει αναλάβει 15/9/15) και πολύ αργότερα για τους Aρχηγούς των Επιτελείων, (ανέλαβαν 16/1/17).

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα ήταν χρήσιμο αφού άνοιξε αυτή η κουβέντα να αιτιολογηθεί και γιατί δεν τηρήθηκε η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή Aρχηγών από την Βουλή.

(kostasattias.wordpress.com)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ