2017-09-01 10:08:08
Φωτογραφία για ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε και ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'' Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα το πρωί μέσω ενός βίντεο. «Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας για μια δίκαιη πατρίδα», είναι το σχέδιο του κ. Θεοδωράκη, καθώς και δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους, όπως ο ίδιος τονίζει. Όπως σημειώνει οι προτεραιότητες είναι χαρτογραφημένες:

Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές είσπραξης φόρωνΤο δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυροΟι νέοι δεν είναι είδος προς εξαγωγή«Η ώρα είναι 8 το πρωί. Αυτή την ώρα ανεβαίνουν τα πρώτα ρολά. Κι εγώ ξεκινώ αυτόν τον όμορφο προεκλογικό αγώνα. Μέχρι τον Νοέμβριο θα προσπαθήσω να περπατήσω όλους τους δρόμους της Αθήνας, τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Να συζητήσουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε: Να συναντηθούμε και να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα . Να αλλάξουμε την Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης, περπατώντας σε γειτονιά της Αθήνας. 


Σημειώνεται ότι η εκλογή του Προέδρου του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου και στις 12 Νοεμβρίου αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Οι κανόνες εκλογής θα ακολουθήσουν τα πρότυπα της εσωκομματικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή ο πρώτος γύρος είναι ανοικτός προς όλους τους πολίτες, ενώ στον δεύτερο γύρο δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής.

Έως τις 8 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία θα πρέπει να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους συνοδευόμενη από χίλιες κατ'ελάχιστο υπογραφές, με πανελλαδική διασπορά και τουλάχιστον από τις επτά περιφέρειες. 

Μέχρι στιγμής υποψήφιοι επικεφαλής του νέου σχηματισμού εκτός από τον Σταύρος Θεοδωράκη είναι ο Γιάννης Μανιάτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ενώ την ηγεσία του σχήματος θα διεκδικήσει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και πιθανότατα ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ