2017-09-02 13:21:58
Φωτογραφία για Ζάκυνθος: Ένα έγγραφο καθυστερεί τις εργασίες τοποθέτησης στρατιωτικής γέφυρας τύπου Μπέλεϋ
Και πάνω που απόμενε η τελική έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να μεταφερθεί και τοποθετηθεί από τη ΜΟΜΑ στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη η στρατιωτική γέφυρα τύπου BAILEY, προέκυψε μια ακόμη καθυστέρηση.

Μπορεί, λοιπόν, το Υπουργείο να έβαλε την υπογραφή του στις τρεις μελέτες που εκπονήθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και στάλθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο, ωστόσο τίποτε δεν φαίνεται να είναι αρκετός για να δοθεί το «πράσινο φως».

Και τούτο διότι, μπορεί η τελευταία να αφορά στη χωροθέτηση αλλά χρειάζεται και η έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ που πρέπει να γίνει εγγράφως, γεγονός για το οποίο εμφανίστηκε μια ακόμη έλλειψη. Αυτή δεν ήταν άλλη παρά η πρόνοια για να μετρηθούν τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν τα μπλόκια πάνω στα οποία θα πατήσει η νέα γέφυρα, αλλά και η οριοθέτηση των σημείων του δρόμου. Μόνο τότε θα δοθεί η τελική έγκριση για μεταφορά και τοποθέτησή της.


Υπογραφή Σύμβασης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η στρατιωτική γέφυρα θα τοποθετηθεί επάνω σε δυο βάθρα. Το ένα στο ύψος της Εκκλησίας και το άλλο ακριβώς απέναντι, σε έκταση η οποία ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν συμπεριλαμβάνεται στο οικόπεδο των 1950 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε πριν από χρόνια στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

«Το σχετικό αίτημα που έχει υποβληθεί εδώ και χρόνια εξακολουθεί να ισχύει. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να εξασφαλιστούν κάποιες αδειοδοτήσεις τόσο από το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και από την Κτηματική του Δημοσίου καθόσον ο χώρος μπροστά από τον Άγιο Χαραλάμπη βρίσκεται στα όρια του αιγιαλού», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Φορέα Άκης Ζήβας. Επόμενο βήμα η υπογραφή μιας Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στο Λιμενικό Ταμείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση της γέφυρας.

Τα μέτρα

Σε ότι αφορά στο κυκλοφοριακό, ο κ. Ζήβας θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία και με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου ως αρμόδιο για την λήψη απόφασης κυκλοφοριακών μέτρων στην περιοχή, μέσα από την έκδοση μιας Κανονιστικής Απόφασης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών, βελτιώνοντάς την καθημερινότητα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες», εξήγησε και πρόσθεσε «μιλάμε για ένα προσωρινό μέτρο εξομάλυνσης της κυκλοφορίας και επομένως πιστεύουμε πως θα αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που ενδεχομένως θα μας στερήσουν μια τέτοια δυνατότητα».

Αντιλαμβανόμενος ότι το χρονικό που μας χωρίζει από την επόμενη τουριστική περίοδος είναι πάρα πολύ μικρό κατέληξε σε αυτή την λύση.

Ανάλογη λύση είχε δοθεί κατά το παρελθόν. Με τη διαφορά ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκε κανείς για την τοποθέτησή της, με αποτέλεσμα τα ελάχιστα κομμάτια που γλίτωσαν το πλιάτσικο να βρίσκονται πεταμένα στο χώρο της κάθε άλλο παρά ακμάζουσας μαρίνας.

φωτο: TrikalaView

(ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 30/08/2017 – ΒΑΣ. Μ.)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τελευταίος Δκτης 2ης ΜΟΜΑ (Λάρισα): «Με 15 φανταράκια στήναμε ολόκληρη γέφυρα σε πέντε μέρες»
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ