2017-09-05 09:25:32
Φωτογραφία για “Δώστε τέλος στην αδικία”! Έκκληση καταταγέντων ΑΣΣΥ του 1990 προς το ΥΠΕΘΑ
Καταταγέντες ΑΣΣΥ της σειράς του 1990, μ΄ ένα κείμενό τους στο militaire.gr θέτουν ξανά το καυτό θέμα “της δυσμενούς και διακριτής μεταχείρισης που επέφερε η ψήφιση του Ν.4407/2016 (ΦΕΚ Α’134), των Αξιωματικών που προέρχονται από ΑΣΣΥ, οι οποίοι εντάχθηκαν στις ΕΔ το έτος 1990, σε σχέση με την βαθμολογική εξέλιξη νεοτέρων Αξιωματικών που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του Ν.Δ 445/1974 (Α’160) και των μονιμοποιηθέντων εθελοντριών του Ν. 705/1977 (Α’279)”.

Αφορμή για την απαραίτητη υπενθύμιση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, η ψήφιση του οποίου επίκειται.

Το κείμενο:

Η ΣΜΥ σύμφωνα με το Ν.4361/16 είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι σπουδαστές της προέρχονται από το (2ο) επιστημονικό πεδίο των θετικών και τεχνολογικών σπουδών οι οποίοι επιλέγονται από τις πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα με βαθμολογίες που αγγίζουν και τα 18,5 χιλιάδες μόρια. Η βασική δραστηριότητα της σχολής είναι η εκπαίδευση, η οποία έχει ως αντικείμενο τη στρατιωτική επιστήμη και διεξάγεται με κύριο σκοπό τη μάθηση και τη γνώση.      


Η Ακαδημαϊκή εκπαίδευση περιλαμβάνει μαθήματα από τον κύκλο των μαθημάτων των ανωτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά όπως: Ανώτερα Μαθηματικά, Κοινωνιολογία Ψυχολογία, Φυσική, Γενικές Αρχές Οικονομίας, Ηλεκτροτεχνία, Γενικές Αρχές Μηχανολογίας, Μεταλλουργία – Μεταλλογνωσία, Πειραματική Αντοχή Υλικών, Ψηφιακή Τεχνολογία κ.λ.π.

Από τα παραπάνω όλοι καταλαβαίνουμε το υψηλό επίπεδο Στρατιωτικής και Ακαδημαϊκής εκπαίδευσης (το οποίο τυγχάνει ευρείας αποδοχής και αναγνώρισης των προϊσταμένων) που παρέχει η σχολή, αλλά ταυτόχρονα και την ποιότητα των αποφοίτων της. Ποιότητα που φαίνεται πλέον και στην πράξη από τις θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνουν πλέον οι απόφοιτοι αυτής.         

Με αφορμή λοιπόν την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων» και συγκεκριμένα το Άρθρο 04 – Τροποποίηση διατάξεων του άρθρου 27 του Ν.3883/2010 θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε εκ νέου το ζήτημα της δυσμενούς και διακριτής μεταχείρισης που επέφερε η ψήφιση του Ν.4407/2016 (ΦΕΚ Α’134), των Αξιωματικών που προέρχονται από ΑΣΣΥ, οι οποίοι εντάχθηκαν στις ΕΔ το έτος 1990, σε σχέση με την βαθμολογική εξέλιξη νεοτέρων Αξιωματικών που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του Ν.Δ 445/1974 (Α’160) και των μονιμοποιηθέντων εθελοντριών του Ν. 705/1977 (Α’279).

Η λύση αυτή έχει ηθικό και ουσιαστικό χαρακτήρα όχι μόνο για τους αποφοίτους (ΑΣΣΥ) καταγέντες το 1990, αλλά και για τους ήδη εν ενεργεία Μονίμους Υπξκους, καθώς και για τους νέους αποφοίτους αυτής, διότι θα αντιληφθούν ότι η πολιτεία όχι μόνο σωστά αναβαθμίζει το επίπεδο των σχολών (ΑΣΣΥ) σε τριετούς φοίτησης, αλλά διασφαλίζει έναν από τους θεμελιώδεις λίθους, αυτόν της ιεραρχίας και δεν έχει ξεχάσει τους παλαιότερους αποφοίτους και αποκαθιστά με αίσθημα δικαίου την ιεραρχία και δείχνει βούληση να νομοθετεί ότι είναι δυνατόν στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα μας.

Ευελπιστούμε πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που εάν κάτι την χαρακτηρίζει είναι η ευαισθησία που δείχνει για το προσωπικό της, έχει εντοπίσει και αποδεχθεί την πιθανή παράληψη του νομοθέτη, θα προβεί στις ανάλογες τροποποιήσεις, έτσι ώστε να επανέλθει, κατά λογική και νομική αναγκαιότητα με επίκληση των συνταγματικών αρχών της ισότητας και αναλογικότητας, η διασάλευση της αρχαιότητας που σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο οι προερχόμενοι από ΑΣΣΥ προβαδίζουν στην ιεραρχία.

Με εκτίμηση καταταγέντες ΑΣΣΥ 1990

ΠΗΓΗ: http://www.militaire.gr/%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84/
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ