2017-09-05 14:53:27
Φωτογραφία για Τι απαντά ο υπ.Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τις ΤΟΜΥ!
Γράφει: Μαρία Γλένη 

Τη δική του εκδοχή για τους μισθούς στις ΤΟΜΥ αλλά και για τις αντιδράσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δίνει ο υπουργός Υγείας.

Τη σκυτάλη μετά τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Σταμάτη Βαρδαρό που ξεκάθαρα μίλησε για μείωση των αποδοχών στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, πήρε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Δείτε ΕΔΩ τι προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας για τις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ: «Έρχεται άγριο τσεκούρι στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας»

Ο κ.Ξανθός απαντώντας ουσιαστικά στην Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ)που έκανε λόγο για εκφοβισμό των γιατρών με τη μείωση των συμβάσεων στον ΕΟΠΥΥ και την πίεση να καταθέσουν αιτήματα για τις ΤΟΜΥ οι γιατροί, σημειώνει: «Προκαλεί απορία η αντίδραση μερίδας ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Υγείας να προσελκύσει γιατρούς και ειδικότερα νέους επιστήμονες για τη στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).


Πρόκειται για θέσεις εργασίας που προσφέρουν «καθαρές» απολαβές που ξεπερνούν τα 1600€ , με καθεστώς μισθωτής εργασίας, τετραετή απασχόληση και εξασφαλισμένη τη συνέχεια της λειτουργίας των δομών και μετά τη λήξη του 4ετούς προγράμματος.

Προφανώς οι θέσεις στις ΤΟΜΥ προτάσσονται ως καλύτερη ευκαιρία συγκριτικά με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ οι οποίες αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι αντίστοιχης αποζημίωσης.

Η παρότρυνση κυρίως σε νέους γιατρούς για συμμετοχή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημόσιας ΠΦΥ δεν συνιστά εκφοβισμό των παλιών, αλλά κάλεσμα συμπόρευσης και πρόσκληση επιστροφής τους επιστήμονες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τις διαρροές που γίνονται στον Τύπο για δήθεν μηδαμινό ενδιαφέρον των γιατρών να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ, η απάντηση θα έρθει την ερχόμενη Παρασκευή που «κλείνει» η προκήρυξη. Κατανοούμε τους ευσεβείς πόθους κάποιων για «Βατερλώ» της μεταρρύθμισης, τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι θα διαψευστούν τον επόμενο μήνα με το άνοιγμα των πρώτων νέων δομών ΠΦΥ».

Να σημειωθεί ότι ενώ ο υπουργός Υγείας μιλά για 4ετη θητεία των γιατρών στις ΤΟΜΥ, η ίδια η προκήρυξη αλλά και οι προηγούμενες δηώσεις του αναφέρουν για 2ετή σύμβαση στις ΤΟΜΥ με πιθανότητα ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.

Μαρία Γλένη
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ