2017-09-06 00:17:49
Φωτογραφία για Αχαΐα:Με δικαιοσύνη προειδοποιούν, νταήδες και ανυπόμονους, οι γιατροί στα Νοσοκομεία!
Με ανοιχτή επιστολή προς ασθενείς και συνοδούς, αντιδρά επίσημα η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, στο περιστατικό ξυλοδαρμού μέλους της, προ ημερών στο νοσκοκομείο Άγιος Ανδρέας.

http://www.pelop.gr/

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά:

"Φίλοι ασθενείς και συνοδοί,

Πρόσφατα, ένας συνάδελφός μας υπέστη μια δολοφονική επίθεση από συνοδό που …βιαζόταν να εξετασθεί ο ασθενής που συνόδευε. Ένα επεισόδιο, το πιο σοβαρό, στα όσα αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά στα Τμήματα επειγόντων Περιστατικών.

Όσοι από μας, γιατροί και εργαζόμενοι, δεχόμαστε τέτοιου είδους άδικες και επικίνδυνες επιθέσεις, σας λέμε τα εξής:

1. Είμαστε αυτοί και αυτές που προστρέχετε ανά πάσα στιγμή για το όποιο σοβαρό ή έλασσον περιστατικό που νοιώθετε ότι απειλεί την υγεία σας. Σε κάθε ώρα της μέρας. Είμαστε εκεί, άϋπνοι, κουρασμένοι -μιας και δουλεύουμε στην εφημερία χωρίς ωράριο και πολλές φορές πάνω από 24 ώρες. Είμαστε αυτοί που πληρωνόμαστε την ώρα της εφημερίας μας από 3 ως 7 ευρώ, ανάλογα με τη βαθμίδα.


2. Είμαστε αυτοί και αυτές που όλα τα χρόνια των μνημονίων και πιο παλιά, αγωνιστήκαμε να γίνουν προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στη Δημόσια Υγεία για να υπάρχει επάρκεια και αξιοπρέπεια στην παροχή υπηρεσιών σε σας αλλά και σε μας, γιατί κι εμείς αρρωσταίνουμε.

3. Είμαστε αυτοί και αυτές που την προηγούμενη περίοδο κλείναμε συχνά τα ταμεία για να μην πληρώνετε τα 5 ευρώ για εξέταση· ψάχναμε κάθε δυνατότητα για να μην χρεώνεστε στην εφορία τα νοσήλια· λειτουργήσαμε το Κοινωνικό Ιατρείο για τους ανασφάλιστους και τους άπορους.

Σας καλούμε να απομονώσετε όσους θεωρούν τσιφλίκι τους τα νοσοκομεία. Όσους τραμπουκίζουν ανεξέλεγκτα σε λειτουργούς της υγείας. Όση οργή και αγανάκτηση έχετε μέσα σας για την κατάσταση στο ΕΣΥ, τις μνημονιακές επιταγές που εφαρμόζονται ακόμα και χειροτερεύουν τα πράγματα, μετατρέψτε τη σε αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για Όλους. Μην ξεσπάτε πάνω μας.

Αγωνιστείτε μαζί μας, είναι για το καλό όλης της κοινωνίας.

Τους νταήδες και τους «ανυπόμονους» θα τους αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη από δω και μπρος".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ