2017-09-06 09:36:31
Φωτογραφία για Χωρίς επιθετικές τακτικές στις αναβαθμίσεις η Microsoft
Οι έντονα επιθετικές τακτικές αναβάθμισης που ακολούθησε η Microsoft, έτσι ώστε να περάσουν οι χρήστες της από τα Windows 7/8 και 8.1, στα Windows 10 ξεσήκωσαν αντιδράσεις. Λίγο μόλις καιρό μετά την κυκλοφορία του νέου της λειτουργικού, οι χρήστες προηγούμενων εκδόσεων άρχισαν να παρατηρούν ότι οι υπολογιστές τους κατέβαζαν αυτόματα τα τεράστια σε όγκο αρχεία της αναβάθμισης των Windows 10, χωρίς να ερωτηθούν. 

Το ζήτημα επεκτάθηκε περαιτέρω, όταν μέσω αόριστων και μπερδεμένων ειδοποιήσεων ενημέρωσης, πολλοί χρήστες ξεκίνησαν την αναβάθμιση χωρίς να το καταλάβουν. Έκτοτε η εταιρία έχει απολογηθεί ουκ ολίγες φορές για αυτήν της την στρατηγική, ενώ έχει δηλώσει πως "έμαθε πολλά" από τα λάθη της. Σε μια νέα της δήλωση όμως, ως απάντηση μήνυσης σε κατηγορίες που της είχε προσάψει μια γερμανική ομάδα προστασίας των καταναλωτών, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Ενώπιον δικαστή, δεσμεύτηκε "να μην ακολουθήσει ξανά παρόμοιες τακτικές που περιλαμβάνουν κατέβασμα αρχείων εγκατάστασης ή αναβάθμισης λειτουργικού συστήματος στο background Η παρούσα δήλωση αποτελεί "επιτυχία για τα δικαιώματα των καταναλωτών". 

Είναι δύσκολο άλλωστε να φανταστούμε πως η Microsoft πίστεψε έστω και για μια στιγμή πως μια τέτοια επιθετική στρατηγική θα επέφερε θετικά αποτέλεσμα, η παραδοχή όμως λαθών είναι σίγουρα ένα τεράστιο βήμα.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ