2017-09-07 10:35:58
Φωτογραφία για Δείτε τι αλλάζει στις αμοιβές και στον αριθμό των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ! Αποκλειστικές πληροφορίες
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τι αλλάζει στις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που ετοιμάζονται.

Κούρεμα στις αμοιβές αλλά ταυτόχρονα αύξηση στον αριθμό των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ειδικότερα με συνεχείς συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας, σχεδιάζονται όλες οι αλλαγές που θα έρθουν μέσα στο Φθινόπωρο για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Πόσο κουρεύονται οι αμοιβές

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr το ποσοστό της μείωσης στην αμοιβή για μία επίσκεψη για το γιατρό του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να κυμανθεί στο 30%.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αμείβονται με 10 ευρώ ανά επίσκεψη μικτά, με τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές να έχουν εκτοξευθεί για τον κλάδο στο 70% και πλέον του εισοδήματός τους. Για αυτό άλλωστε και διαμαρτύρονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι λένε: «Έρχεται άγριο τσεκούρι στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας»


Διαφορετικές αμοιβές για κάποιους

Όμως αξιοσημείωτο είναι πως αυτή τη στιγμή μελετώνται και διαφορετικές αμοιβέςγια κάποιες ειδικότητες γιατρών, όπως είναι οι οικογενειακοί γιατροί.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως εξετάζεται για τους οικογενειακούς γιατρούς που θα αναλάβουν για τον ΕΟΠΥΥ τις ίδιες υποχρεώσεις σε αριθμό ασθενών με εκείνους που θα προσληφθούν στις ΤΟΜΥ, να λαμβάνουν μεγαλύτερη αποζημίωση για κάθε επίσκεψη.

Αύξηση στον αριθμό των συμβάσεων

Στο μεταξύ μπορεί να κουρευτούν οι αμοιβές αλλά από την άλλη θα αυξηθεί ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 5000 συμβεβλημένοι γιατροί οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν σε περίπου 7500.

Για το λόγο αυτό γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί το κονδύλι για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από τα 110 εκατ. που είναι σήμερα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ