2017-09-07 12:01:19
Φωτογραφία για Θα καλυφθεί το κενό του Ζέκα στον Παναθηναϊκό;
Από την μετακίνηση του Ζέκα στη Δανία, ο Παναθηναϊκός έβαλε στα ταμεία του 1,7 εκατ. ευρώ καθαρά (άλλα 600 χιλ. ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις, ενώ συμπεριλαμβάνονται και πιθανά μπόνους ύψους 300 χιλ. ευρώ). Αν υπολογιστούν κι οι απολαβές του Ζέκα, οι οποίες ανέρχονταν στις 600 χιλ. ευρώ καθαρά, το «Τριφύλλι» συνολικά, έβαλε στην άκρη 3,2 εκατ. ευρώ. Κι από αυτά, για τους Σιλά-Τζανδάρη, ξόδεψε μόλις 470 χιλ. ευρώ. Δίνοντας στον αμυντικό μέσο από το Μάλι, συμβόλαιο με 400 χιλ. ευρώ ετησίως και στον πρώην άσο του Ολυμπιακού, 60 χιλ. ευρώ ετησίως.

Επομένως οικονομικά, ο Παναθηναϊκός από την εν λόγω «τράμπα», βγήκε ωφελημένος. Το θέμα είναι αν και αγωνιστικά, θα προκύψει ανάλογο κέρδος. Ο Ζέκα ήταν ένας παίκτης που έτρεχε ανελλιπώς μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με το πάθος και την αυταπάρνηση που επιδείκνυε, πρόσφερε πάρα πολλά στο «πράσινο» παιχνίδι. Το ρόλο του βασικού αντικαταστάτη, θα επωμιστεί ο Γιακούμπα Σιλά
. Ο Αφρικανός συνιστά ένα κλασικό αμυντικό χαφ, βρίσκεται σε καλή ηλικία (σ.σ. 26 ετών) και θεωρητικά μπορεί να προσφέρει στον Μαρίνο Ουζουνίδη, τα τρεξίματα και την αμυντική συνέπεια που επιθυμεί. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεν, έχει μεγάλη έφεση στα τάκλιν, ενώ συνολικά στα στατιστικά του, παρουσιάζει μία αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι. Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα κοντός (1,84 ύψος). Από εκεί και πέρα, ως πρόσθετη λύση, θα κληθεί να συνδράμει κι ο Φάνης Τζανδάρης. Ο νεαρός άσος προέρχεται από μεγάλη αποχή, καθώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, έχει καταγράψει μόλις 5 συμμετοχές (πέρσι), με τη σλοβενική Κόπερ. Άρα πρέπει στον Παναθηναϊκό να (από)δείξει, ότι στα 24 του χρόνια, μόνο τελειωμένος ποδοσφαιρικά δεν είναι.

Πηγή: olaprasina.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ