2017-09-08 08:53:13
Φωτογραφία για Ξεκινούν οι πρώτες ΤΟΜΥ τον Οκτώβριο! Που θα στεγασθούν
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Οι πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζεται να «τεστάρει» το νέο σύστημα με τις ΤΟΜΥ από τον Οκτώβριο σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις, όπου έχει καταγραφεί και η μεγαλύτερη ανάγκη για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Έτσι ήδη έχουν επιλεγεί κάποιες πόλεις για να ανοίξουν οι πρώτες ΤΟΜΥ. Πρόκειται για τις περιοχές όπου υπάρχει και το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, δεδομένου ότι στο σύνολο της χώρας υπάρχει απροθυμία των γιατρών να ενταχθούν στις ΤΟΜΥ, όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr.

Γι αυτό άλλωστε αναμένεται να ανοίξει και πάλι η προκήρυξη για την ανεύρεση γιατρών για τις ΤΟΜΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: «Ανοίγει ξανά η προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες»


Σε ποια κτίρια θα στεγασθούν οι ΤΟΜΥ

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει σε ενοικιάσεις κτιρίων προκειμένου να στεγασθούν οι ΤΟΜΥ, ενώ όπου υπάρχουν μεγάλες διαθέσιμες κτιριακές εγκαταστάσεις μέσα στα ΠΕΔΥ, στις περιοχές αυτές θα ενταχθούν και οι ΤΟΜΥ.

Στόχος βέβαια είναι να αξιοποιηθούν δημόσια κτίρια και να αποφευχθούν ενοίκια, κυρίως για να εξασφαλισθεί η διατήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΤΟΜΥκαι μετά τη λήξη του προγράμματος του ΕΣΠΑ σε τέσσερα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι συνολικά θα δημιουργηθούν 239 δομές ΤΟΜΥ σε 80 περιοχέςτης χώρας.

Αγωνία για τους γιατρούς

Βέβαια μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως σημειώνουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η συνεχιζόμενη απροθυμία των γιατρών να καταθέσουν αίτηση για να προσληφθούν σε ΤΟΜΥ.

Παρότι τις τελευταίες τρεις ημέρες καταγράφεται μία αύξηση, κυρίως σε γυναίκες παιδιάτρους, ο αριθμός των αιτήσεων δε φαίνεται να συμπληρώνεται.

Γι αυτό και η αγωνία εστιάζεται και στο τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Πυρετός» για την Υγεία στη ΔΕΘ! Τι θα πει ο Αλ.Τσίπρας. Όλο το παρασκήνιο»

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου λήγει η παράταση που έδωσε το υπουργείο Υγείας για την κατάθεση αιτήσεων για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ