2017-09-09 09:07:02
Φωτογραφία για ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η 82η ΔΕΘ
Αρχίζει σήμερα η 82η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, τιμώμενη χώρα την Κίνα και με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πεδία του επιχειρείν, της οικονομίας, του πολιτισμού και της αναψυχής. Την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιάσει το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ η κινεζική συμμετοχή των 167 επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί στο περίπτερο 13.

Μεταξύ αυτών επτά έχουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, καθώς και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης.

Καθημερινά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 15, θα πραγματοποιούνται b2b συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων
. Στις 10 σήμερα θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το πρώτο φόρουμ με την αφορμή της κινεζικής παρουσίας, το Greek-Chinese Cooperation Forum, με θέμα: «Investment Οpportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector», το οποίο αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΗ και του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Πλούσιες είναι και οι επιμέρους θεματικές ενότητες της 82ης ΔΕΘ: Από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία και το e-gaming. Η 82η ΔΕΘ φιλοξενεί επίσης το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya στον όροφο του Περιπτέρου 2, το οποίο με τον γενικό τίτλο «The New New» αναφέρεται στον εξαιρετικά γρήγορα αναπτυσσόμενο ρυθμό της τεχνολογίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το «Μουσείο Frappé», στο Περίπτερο 11, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία. Στην ταράτσα του ίδιου χώρου θα λειτουργεί ένα ιδιαίτερο beach bar.

Ισχυρά μέτρα της αστυνομίας για τη ΔΕΘ

Φραγμούς σε επίκαιρα σημεία, εποπτεία κινητοποιήσεων από αέρος με ελικόπτερο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμό σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου, προβλέπει το σχέδιο της Αστυνομίας εν όψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων. Φέτος αναμένεται να επιστρατευτούν λιγότεροι αστυνομικοί, ωστόσο, τα μέτρα θα είναι το ίδιο αυστηρά, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο την ίδια μέρα.

Επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζουν την κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσει στο αστυνομικό μέγαρο επί της οδού Μοναστηρίου, ενώ εισαγγελικοί λειτουργοί θα επιβλέπουν την επιχείρηση. Ήδη τροχονομικά μέτρα και αυξημένες περιπολίες αστυνομικών ξεκίνησαν τα προηγούμενα 24ωρα. Στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευτεί στους περισσότερους δρόμους του κέντρου η στάση και στάθμευση των οχημάτων, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου (και σταδιακά ενόψει των διαδηλώσεων) θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρώσεις

Από την πλευρά τους εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολιτικές οργανώσεις και φορείς καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Για τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και μαθητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Λίγο νωρίτερα θα αρχίσει η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων, μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων και φοιτητικών κινημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην πλατεία Καμάρας. Ακόμη, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας θα δώσουν ραντεβού κινήματα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Συγκέντρωση και πορεία ένστολων

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, το βράδυ της Παρασκευής, εν όψει των σημερινών εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Οι συγκεντρωμένοι, βάσει δηλώσεων των εκπροσώπων τους, αξίωσαν, μεταξύ άλλων, την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα προ του 2012, τη διασφάλιση των ασφαλιστικών τους ταμείων και τη διατήρηση της αυτοτέλειάς τους, όπως επίσης την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας μέσω προσλήψεων και ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής,

Ακολούθως, κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επιχείρησαν να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με τους οργανωτές, η υφυπουργός έλειπε εκείνη την ώρα από το γραφείο της και οι ίδιοι εξέφρασαν την πρόσθεσή τους να επισκεφθούν το Σάββατο το γραφείο του Πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ για την επίδοση του ψηφίσματος.

Στο σημείο όπου έγινε η συγκέντρωση των ένστολων βρέθηκε κι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος, κατά πληροφορίες, επιθεώρησε τις διμοιρίες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενώ συνομίλησε με συναδέλφους του αστυνομικούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν το Σώμα.

Το πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου.

Σάββατο, 9/9

Στις 10:00 ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και το Σωματείο Εργαζομένων. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε Περίπτερα της Έκθεσης.

Στις 11:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου της Κίνας, Τιμώμενης Χώρας.

Στις 20:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στους Παραγωγικούς Φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

Κυριακή, 10/9

Στις 13:00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

ΑΜΠΕ

Και....η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ