2017-09-10 15:30:28
Φωτογραφία για Οι εμβόλιμοι / Οι τεμπέληδες / Οι πέφτουλες / Οι ξερόλες.  6)
 

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι στο ίντερνετ μπορείς να συναντήσεις κάθε τύπο ανθρώπου. Επίσης, είναι κοινό μυστικό, ότι η ανωνυμία βοηθάει να βγάλει ο άλλος όλα τα απωθημένα του και τα συμπλέγματά του...

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Οι εμβόλιμοι.

Οι άσχετοι που υπάρχουν σε κάθε φόρουμ. Συνήθως, βλέπουν φως και περνάνε, ή είναι γνωστοί ή συνάδελφοι ή ξάδελφοι κάποιου μέλους. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, είναι λίγο "χτυπημένοι" και θέλουν κάπου να πούνε τον πόνο τους. Έτσι, μπορεί σε ιατρικό φόρουμ να εμφανιστεί ξαφνικά θέμα με τίτλο:

"Ποιος έχει ακούσει το νέο cd της Βίσση;" ή σε φόρουμ για λογιστές να μπει κάποιος και να ρωτήσει: "Γεια σας. Μου αρέσουν οι κούκλες, εσείς νομίζετε ότι είναι κακό;" Φυσικά, όσοι απαντήσουν, θα αρχίσουν το δούλεμα (πρώτοι, βέβαια, οι χαβαλέδες που ψοφάνε για τέτοια ) Οι εμβόλιμοι εξαφανίζονται μετά από ένα-δυο ποστ. Προφανώς έχουν γίνει μέλη σε τόσα φόρα που έχουν χάσει το μέτρημα (και τους κωδικούς!) Μια άλλη τάξη εμβόλιμων, είναι αυτή που μπαίνει για να απαντήσει σε συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, αν κάποιος γράψει κάτι κακό για τον κομμουνισμό, αυτομάτως θα γραφτούν τρία νέα μέλη με ονόματα "Τσε", "ΚόκκινηΔύναμη" και "Ταξική_πάλη" για να κατατροπώσουν τον φιλοαμερικάνο καπιταλιστή!


Οι τεμπέληδες.

Μία πολύ συμπαθητική κατηγορία, την οποία συναντούμε συνήθως σε forum τεχνικής φύσεως, όπου ο κάθε πικραμένος μπορεί να ζητήσει μία συμβουλή ή καθοδήγηση για τεχνικά προβλήματα που έχει... π.χ. "Κόλλησε ο σκληρός μου, τι μπορεί να φταίει;" Οκ, η προηγούμενη ερώτηση είναι πολύ λογική και πολύ καθώς πρέπει, ειδικά αν είσαι ολίγον τι άσχετος, όπως εγώ... Οι τεμπέληδες, όμως, δεν αρκούνται σε μία ερώτηση και, φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να ψάξουν πρώτα οι ίδιοι να βρούνε μία λύση στο πρόβλημα!

Αντιθέτως, στηρίζονται στην πανάρχαια τακτική του "μην κουνήσεις δαχτυλάκι όσο οι άλλοι θα λύνουν το πρόβλημα". Αν μπορούσαν, θα έβαζαν και κάποιον άλλο να πληκτρολογήσει τα post τους!!! Έτσι, λοιπόν, μπορεί να πετύχεις ερωτήσεις του στυλ: "Μπορεί να μου περιγράψει κάποιος βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνω για να στήσω και να τυπώσω ένα περιοδικό;" Ναι... Τράβα σε σχολή και μάθε! Ή άλλες ερωτήσεις, όπως: "Αγόρασα ένα mp3 player. Πώς λειτουργεί;" Αν βρεθεί ο αφελής που θα ρωτήσει το αυτονόητο: "Εεε.... οδηγίες χρήσης δεν είχε;", θα λάβει την αποστομωτική και καθηλωτική, συνάμα, απάντηση: "Ναι, αλλά βαριέμαι να τις διαβάζω!!!" Το αστείο είναι όταν η μία ερώτηση διαδέχεται την άλλη! π.χ. "Γιατί δεν φαίνονται οι οδηγοί στο έγγραφό μου"...

"Πήγαινε στο μενού View"... "Πού είναι το μενού View;"... "Στη μπάρα του μενού!"... "Τι είναι αυτό;" ..... (εδώ, το αφελές θύμα έχει αρχίσει να παίρνει ανάποδες!) "Η οριζόντια μπάρα στην κορυφή του παραθύρου σου!".... "Ποιο παράθυρο;" .... "Αυτό που βλέπει στον κήπο, ΗΛΙΘΙΕ!!!" κ.ο.κ. Επίσης, οι τεμπέληδες έχουν πολύ κακή σχέση με την εντολή Search... Μπορεί η απορία που έχουν να έχει απαντηθεί 8.345 φορές, αλλά αυτοί δεν πρόκειται να το ψάξουν! Αδύνατον! Πού να κάθεσαι τώρα να περνάς λέξεις στο search και να ψάχνεις τα θέματα... Αφού θα το ψάξουν τα κορόιδα, έτσι κι αλλιώς!

Οι πέφτουλες.

Τη συγκεκριμένη κατηγορία πρότεινε η αγαπητή Εύα Χαρισιάδου. Οι πέφτουλες (από την αρχαία, λόγια φράση "στην πέφτω!") αποτελούν την αξιολύπητη κάστα μπακουριών που, επειδή δεν μπορούν να σταυρώσουν γυναίκα live, προσπαθούν να ρίξουν καμιά online! Το ίντερνετ είναι μεγάλος σύμμαχός τους καθώς, ως γνωστόν, στο ίντερνετ είμαστε όλοι ξανθοί, γυμνασμένοι και πανέμορφοι και δεν χρειάζεται να δείξουμε και φωτό μας!!! Η συγκεκριμένη κάστα, λοιπόν, συχνάζει συνήθως σε dating sites ή αυτά τα εκνευριστικά φόρα όπου όλοι μπαίνουν για να κάνουν νέους φίλους και μετά σου στέλνουν 45 προσκλήσεις την εβδομάδα, μέχρι να λαλήσεις!

 

Οι πέφτουλες, λοιπόν, τσεκάρουν μανιωδώς όλα τα προφίλ... Αν δούνε κάτι που τους ενδιαφέρει (δηλαδή, θηλυκό, καθώς με τα χάλια που έχουν δεν είναι να κάνουν και επιλογές!!), αρχίζουν αμέσως τα κολακευτικά σχόλια τύπου: "Είσαι πολύ ωραία. Θες να γίνουμε φίλοι;" Αν το αντικείμενο του πόθου έχει σώας τας φρένας, θα απαντήσει με ένα ωραιότατο ignore. Αν έχει το IQ ξανθιάς πεταλούδας, τότε θα πέσει με το κοπλιμάν και θα πιάσει αμέσως κουβέντα, χωρίς να σκεφτεί καν να ζητήσει φωτό του επίδοξου Δον Ζουάν...

Οι πέφτουλες συμμετέχουν σε οποιοδήποτε θέμα μιλάνε με γυναίκες δεν πα νά 'ναι και για αποτριχωτικά κεριά;- κάνοντας σαχλά αστειάκια, χαριτωμενιές και, γενικώς, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή και να αποσπάσουν κάνα σχόλιο (εκτός από "Σπάσε, βλάκα", "Ξεκόλλα, λιγούρι" και άλλα κολακευτικά που εισπράττουν συνήθως!)

Οι ξερόλες.

Οι ξερόλες γνωρίζουν τα πάντα στο ίντερνετ... Ό,τι θέμα και να συζητηθεί, από τις εκλογές μέχρι τα μιτοχόνδρια, εκείνοι έχουν πάντα κάτι να πούνε... Με ένα απλό googling, βρίσκουν πληθώρα πληροφοριών, τις συλλέγουν σε ένα ποστ, προσθέτουν τη φράση "Εγώ πιστεύω πως..." και το δημοσιεύουν! Αν βρεθεί κάποιος που έχει αντίθετη άποψη και την τεκμηριώνει με επιχειρήματα, τότε ξαφνικά και μυστηριωδώς, η σύνδεση του ξερόλα διακόπτεται (άτιμη Tellas-Forthnet-Otenet-ON κτλ...) και επανέρχεται μετά από μία εβδομάδα, όταν έχει παλιώσει και ξεχαστεί το θέμα!!! Ο ξερόλας στο ίντερνετ δίνει συμβουλές για όλα τα θέματα. Του έχουν συμβεί, παραδόξως, τα πάντα από αεροπορικό δυστύχημα μέχρι εγκυμοσύνη! κι έχει προσωπική άποψη επί απάντων των θεμάτων!

Συνεχίζεται..
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ