2017-09-11 10:25:56
Φωτογραφία για Α. Τσίπρας: Μέτρα για το brain drain της χώρας και προσλήψεις στο ΕΣΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΦΑΡΜΑΚΟ

Healthmag.gr

"Εμβληματικές μεταρρυθμίσεις" η προαγωγή επενδύσεων στην καινοτομία και η ΠΦΥ

Ανάσχεση του φαινομένου brain drain και μέσω μιας πρωτοβουλίας που τιτλοφορείται "Μένω Ελλάδα, Επιστρέφω" για την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού στη χώρα, επιχειρεί η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη ΔΕΘ το Σάββατο το βράδυ.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι "καταρτίζεται λίστα με τους ερευνητές επιχειρηματίες εξωτερικού και επιδιώκεται η ενημέρωση τους για πιθανές ευκαιρίες δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, με στόχο να δημιουργηθούν επιχειρηματικά δίκτυα. 

Αξιοποιούνται 330 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για υποτροφίες σε διδακτορικούς, άπορους φοιτητές, και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, για τη δημιουργία ερευνητικών ομάδων. 

Ταυτόχρονα το ΕΠΑΝΕΚ επιλέγει καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις χρηματοδοτεί 100%. 


Χρηματοδοτείται η σύμπραξη επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία με 280 εκατ. ευρώ μέσω του εμβληματικού προγράμματος «ερευνώ-δημιουργώ-καινοτομώ»".

Σε ότι αφορά τον τομέα υγείας, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη ρύθμιση για καθολική πρόσβαση των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα. Με τον νόμο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, περίπου 1,5 εκατ. πολίτες νοσηλεύονται σήμερα δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.

Επανέλαβε το χαρακτηρισμό "εμβληματική μεταρρύθμιση" για το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, λέγοντας ότι "το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, προβλέπει την δημιουργία 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 65 αστικές περιοχές της χώρας".

Σε ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού στο ΕΣΥ, δήλωσε: "Παράλληλα δίνουμε μεγάλο αγώνα για την κάλυψη των τεράστιων κενών σε προσωπικό, που βρήκαμε στο ΕΣΥ. 

Από το 2015 έχουν προστεθεί στο ΕΣΥ πάνω από 9.000 γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Οι 2.500 είναι μόνιμο προσωπικό. 

Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη στελέχωση με επιπλέον 9.500 άτομα το επόμενο διάστημα".
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ