2017-09-11 13:00:20
Φωτογραφία για Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (ΑΙ)
Γράφει ο Αλέξανδρος Δρίβας 

Ένα από τα πράγματα που δεν αντιλήφθηκαν όσοι υποστήριζαν τις θεωρίες που στηρίχθηκαν στο έργο του Φρανσις Φουκουγιάμα, (Το τέλος της Ιστορίας) είναι πως ο πόλεμος ποτέ δεν αποχώρησε, απλώς άλλαξε μορφή ο τρόπος μάχης. Από τον Κυβερνοπόλεμο και τον οικονομικό πόλεμο, σταδιακά περνάμε στον Υπερπόλεμο (Hyperwar). Ο Βλάντιμιρ Πούτιν φαίνεται πως ακολουθεί τις εξελίξεις καθώς δήλωσε πως εκείνος που θα επικρατήσει στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θα κυριαρχήσει στον κόσμο.

Ποιές είναι οι θεμελιώδεις αλλαγές που επιφέρει η ΑΙ;

Κατ’αρχάς, ΗΠΑ και Κίνα έχουν προχωρήσει πολύ σε αυτόν τον τομέα, στρέφοντας την οικονομία σιγά-σιγά προς την πλήρη αυτοματοποίηση. Η εφαρμογή όμως ΑΙ στον αμυντικό τομέα, θα επιφέρει μια τεράστια διαφορά και σε αυτήν φαίνεται να επενδύει ο Ρώσος πρόεδρος.

Θα ξεχάσουμε σταδιακά το τι σημαίνει πυρηνική αποτροπή (;).Η εξίσωση της ισχύος όπως τη γνωρίζαμε (με συστατικά τον πληθυσμό, την έκταση, την οικονομική ισχύ, τη στρατιωτική ικανότητα –σε ποσότητα και ποιότητα- και τη στρατηγική ικανότητα επίτευξης στόχων) πρόκειται να περιθωριοποιηθεί.Αρκεί η μετατρεψιμότητα της ΑΙ σε «όπλο» προκειμένου ο πόλεμος να διεξάγεται σε αυτό το επίπεδο.Το απόρρητο των ερευνών για την εξέλιξη της ΑΙ θα γίνεται όλο και πιο ισχυρό και έτσι η λεγόμενη «δημόσια διπλωματία» θα περιοριστεί και η διπλωματία θα ακολουθεί την πρόοδο ενός και μόνο τομέα.

*Aναδημοσίευση από Τhink News.gr ==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017
. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ