2017-09-13 17:36:46
Φωτογραφία για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ
«Έχουμε αναλάβει δέσμευση να επιτύχουμε συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018, δεν εκτιμώ ότι θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς, ωστόσο οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν». Αυτό απάντησε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας του ΥΠΟΙΚ στο ερώτημα αν θα ζητηθεί η επιβολή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων για το 2018.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος πρόσθεσε ότι το 2017 θα κλείσει με υπέρβαση του στόχου, κατά 1,75% του ΑΕΠ, κάτι που αφήνει το περιθώριο για έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες πλην συνταξιούχων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιτηδευματίες έχει προκαλέσει απόκλιση στα έσοδα, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζονται αλλαγές για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της φοροδιαφυγής λόγω της αύξησης των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων.


Αναφερόμενος στην γ’ αξιολόγηση έθεσε ως στόχο να υπάρξει πλήρης συμφωνία μέχρι το Εurogroup του Δεκεμβρίου, ενώ υποστήριξε ότι οι συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών από ελληνικής πλευράς και επικεφαλής των θεσμών από την πλευρά των δανειστών θα γίνουν μετά τη φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ, δηλαδή στο β’ δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. 

Τέλος, όσον αφορά στις πληροφορίες που φέρουν τους δανειστές να θεωρούν μονομερή ενέργεια τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, η ίδια πηγή δήλωσε πως δεν ισχύει, συμπληρώνοντας ότι θα προκαλέσει μεγάλη εντύπωση αν οι δανειστές το βάλουν στο τραπέζι. Ανοικτό άφησε επίσης το ενδεχόμενο μιας αναβολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου και την επιβολή φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ζητούν την παραίτηση Βαρνάβα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ζητούν την παραίτηση Βαρνάβα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ