2017-09-15 23:14:17
Φωτογραφία για Δεν θέλει τρόπο... θέλει κόπο να γίνεις μπασκετική υπερδύναμη
Και ξαφνικά όλος ο μπασκετικός κόσμος τρίβει τα μάτια του... με τις Σλοβενία και Φινλανδία και τα ΜΜΕ τις αποκαλούν νέες υπερδυνάμεις όχι μόνο του Ευρωπαϊκού αλλά και του παγκοσμίου μπάσκετ. 

Κι αυτό γιατί οι δε Σλοβένοι (12οι παγκόσμια κατάταξη fiba) προκρίθηκαν στο τελικό αποκλείοντας την υπέρ-δύναμη Ισπανία με +20 πόντους διαφορά και οι μεν Φινλανδοί (32οι παγκόσμια κατάταξη fiba) κατετάγησαν μετά από μια καλή πορεία στους 16 της διοργάνωσης. Όλοι όμως κάνουν ένα τραγικό λάθος. Αν νομίζουν πως οι Γάλλοι (4οι παγκόσμια κατάταξη fiba), οι Κροάτες (11οι παγκόσμια κατάταξη fiba) οι Ισπανοί (2οι παγκόσμια κατάταξη fiba), ακόμα και μεις οι Έλληνες (13οι παγκόσμια κατάταξη fiba) τους παραδώσαμε τα ηνία είναι γελασμένοι. Δεν γίναμε ξαφνικά άσχετοι κι αυτοί παιχταράδες, απλά περνάμε μια προπονητικοαγωνιστικοδιοικητική κρίση όπως όλες οι καλές οικογένειες. 

Οι μεγάλες ομάδες δεν γίνονται σε ένα βράδυ, χτίζονται σταδιακά και μεθοδικά, με υποδομές σε ταλέντα και βάθος χρόνου
. Αν δεν πιστεύετε δείτε τα στατιστικά των Φινλανδών και των Σλοβένων στις Εθνικές τους ομάδες U18 στο τελευταίο Ευρωπαϊκό που διεξήχθη στην Μπρατισλάβα. Οι μεν Σλοβένοι τερμάτισαν 14οι, οι δε Φινλανδοί 10οι, αντίθετα από Σέρβους, Ισπανούς και Λιθουανούς που μοιράστηκαν την πρώτη 3άδα. Αν δείτε και πιο κάτω των 16 ετών, οι Σλοβένοι τερμάτισαν 10οι και οι Φινλανδοί 15οι, αποδεικνύωντας πως σε βάθος είναι ακόμα σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Στους δημοσιογράφους όμως αρέσει να κρίνουν και να βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα που πολλές φορές δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, απλά και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δε λέω οι Σλοβένοι έπαιξαν φανταστικά απέναντι στην Ισπανία, αλλά τέτοιο παιχνίδι δεν έχουν τα εχέγγυα να το σταθεροποιήσουν, κοινώς για να γίνουν μπασκετική υπέρ-δύναμη "έχουν ακόμα πολλά ψωμάκια να φάνε".

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ