2017-09-16 10:03:13
Φωτογραφία για Ινδία: Μεγάλη ναυπηγική συνεργασία με τη Hyundai από τη Νότια Κορέα
Η ετοιμότητα – πολιτική βούληση της Νότιας Κορέας να μεταφέρει τεχνογνωσία την έχουν καταστήσει προτιμητέο εταίρο για την Ινδία, που συζητά με τη Σεούλ εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων δολαρίων, από όπλα πυροβολικού, μέχρι πολεμικά πλοία, όpως αναφέρει σε ενδιαφέρον θέμα του το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Τα κρατικά ναυπηγεία της Ινδίας Hindustan Shipyard Limited (HSL), ανακοίνωσαν ότι αναμένουν την ολοκλήρωση εντός ενός έτους, συμφωνίας με την κορεατική Hyundai Heavy Industries Co. Ltd., για τη ναυπήγηση πέντε πλοίων λογιστικής υποστήριξης για το ινδικό Ναυτικό.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει από το 2015, όταν ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Νεαρέντρα Μόντι, επισκέφθηκε τη Νότια Κορέα. Εκτιμάται, ότι το ύψος της σύμβασης θα ανέλθει στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ φιλοδοξία είναι το πρώτο πλοίο του τύπου να καθελκυστεί τον Οκτώβριο του 2022.

Το πρώτο πλοίο θα ναυπηγηθεί από το ναυπηγείο της Hyundai, για να ακολουθήσει η ναυπήγηση των υπολοίπων στο ινδικό Ναυπηγείο, με την ινδική πλευρά να διατυπώνει τον φιλόδοξο στόχο να προχωρά στην καθέλκυση ενός πλοίου κάθε 10 μήνες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ