2017-09-16 16:46:15
Φωτογραφία για Τι να φάει το παιδί μου που έχει αναιμία
Πώς θα το καταλάβετε: Το δέρμα του είναι χλωμό, τα μάτια του έχουν μαύρους κύκλους και ανασαίνει γρήγορα. Η αναιμία οφείλεται σε μείωση του αριθμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Εμπλουτίζοντας το διαιτολόγιό του με τροφές πλούσιες σε σίδηρο θα βοηθήσετε τις «αποθήκες» του οργανισμού του να ξαναγεμίσουν.

Τι θα φάμε σήμερα;

Κρύα σούπα από παντζάρια. Ιδανική για τις ζεστές μέρες, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σίδηρο, το συστατικό που έχει ανάγκη ο οργανισμός όταν πάσχει από αναιμία. Βράζετε τα παντζάρια, τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή στο μύλο λαχανικών και προσθέτετε λίγο ξίδι και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνετε τη σούπα στο ψυγείο για 12 ώρες και πριν σερβίρετε προσθέτετε λίγη κρέμα γάλακτος.

Αρνίσια σουβλάκια ή παϊδάκια. Το κρέας του αρνιού περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου και ψευδαργύρου.

Φακές. Έχουν σίδηρο, είναι όμως ταυτόχρονα πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και σε φυτικές ίνες, απαραίτητες στον «πεσμένο» οργανισμό.

Κοτόσουπα αυγολέμονο. Εξαιρετικά τονωτική για τα αδύναμα παιδιά.

Ξερά βερίκοκα (πολύ πλούσια σε σίδηρο) ή φρέσκες φράουλες, οι οποίες βοηθάνε στην αντιμετώπιση του αισθήματος κόπωσης.

Extra tip: Για να απορροφήσει ο οργανισμός του παιδιού το σίδηρο που περιέχεται στα διάφορα τρόφιμα, συνοδέψτε τα με άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως πορτοκάλια, ακτινίδια, ντομάτες, λαχανάκια Βρυξελών, πιπεριές πράσινες και κόκκινες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ