2017-09-18 00:30:22
Φωτογραφία για Η συγκλονιστική Σλοβενία στη κορυφή της Ευρώπης
Μετά από τέτοιο τουρνουά, οι Σλοβένοι δεν γινόταν να το χάσουν! Πώς να μην κρεμάσουν το χρυσό στα στήθη τους οι παίκτες αυτής της ομάδας; Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ ολοκλήρωσε την αήττητη πορεία της στο Eurobasket, βγάζοντας νοκ-άουτ και τη Σερβία μετά την Ισπανία για να κατακτήσει το πρώτο χρυσό στην ιστορία της.

Ο Ντόντσιτς έφυγε τραυματίας στα μέσα της τρίτης περιόδου, ο Ντράγκιτς στα μέσα της τέταρτης έχοντας 35 πόντους, αλλά το πάθος των Σλοβένων ήταν απαράμιλλο και ανίκητο. Ο, τι κι αν έκανε ο Μπογκντάνοβιτς και οι «συνοδοιπόροι» του δεν αρκούσαν κι έτσι η Σερβία πήρε το ασημένιο μετάλλιο που είχε κατακτήσει και το 2009. Καλύτερα μπήκαν στον τελικό οι Σέρβοι που «χτυπούσαν» την Σλοβενία με συνεχόμενες συνεργασίες pick n' roll του Μπογκντάνοβιτς με τον Κούζμιτς (9-12, στο 5'). Με το σκορ στο 13-18, οι Σλοβένοι συνήλθαν και αντέδρασαν με Πρέπελιτς και Ντράγκιτς για το 20-22 του πρώτου δεκαλέπτου
. Η δεύτερη περίοδος μπορεί απλά να τιτλοφορηθεί ως «η ραψωδία του Γκόραν». Ο Ντράγκιτς έμοιαζε και ήταν ασταμάτητος! Πέτυχε 22 πόντους σε ένα δεκάλεπτο, ενώ την ώθηση στη Σλοβενία είχε δώσει ο Ντόντσιτς με τρομερό κάρφωμα για το 32-28. Έκτοτε οι Σλοβένοι έφτασαν σε διψήφιες διαφορές με «όργια» Ντράγκιτς και παρά τα δύο τρίποντα του Γκούντουριτς κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με το πολύ «γεμάτο» 56-47.  Με... σπασμένα φρένα, ο Ντράγκιτς δεν άργησε να σπάσει το φράγμα των 30 πόντων και σκόραρε για το 63-53, στο 24'. Ο Μίτσιτς ήρθε από τον πάγκο κι έδωσε λύσεις στους Σέρβους, ενώ το πλήγμα για τη Σλοβενία ήρθε με τον τραυματισμό του Ντόντσιτς στα μισά του δεκαλέπτου. Η Σερβία εκμεταλλεύτηκε την «παγωμάρα» και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής με τον Στίματς (63-61, στο 28'). Τελικά, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 71-67 χάρη στον Ντράγκιτς (35π., στο 30'). Ο Μπλάζιτς κράτησε τους Σλοβένους με διαφορά ασφαλείας (77-70, στο 32'), αλλά οι Σέρβοι δεν σκόπευαν να άφησαν το ματς. Με σερί 8-0 και καλάθι του Μάτσβαν πέρασαν μπροστά (77-78, στο 36'), αλλά ο Πρέπελιτς απάντησε με βόμβα για το 80-78. Με σκορ 82-82 μπήκαν οι δύο ομάδες στο τελευταίο τρίλεπτο-θρίλερ. Ο Πρέπελιτς έβαλε «μεγάλο» καλάθι και ακολούθησε... τρελό γκολ-φάουλ του Ράντολφ για το 86-82. Ο Βίντμαρ σταμάτησε τον Μπογκντάνοβιτς στα ίσια και ακολούθησαν δύο βολές του Πρέπελιτς (88-82). Οι Σέρβοι τα «έχασαν», έκαναν λάθη και η Σλοβενία το σήκωσε (93-85).
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ