2017-09-20 10:02:51
Φωτογραφία για Δραπετσώνα: Επίθεση κουκουλοφόρων σε συνεργείο του ΑΝΤ1 - Χτύπησαν δημοσιογράφο και οπερατέρ [Εικόνες-Βίντεο]
Επίθεση δέχθηκε το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 στη Δραπετσώνα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από την επίθεση των κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν ελαφρά ο δημοσιογράφος, Χρήστος Μαζανίτης, ο οποίος μετέδιδε το ρεπορτάζ, καθώς και οι δύο οπερατέρ, Αλέξης Πονσέ και Θωμάς Μελέτης.

Ο Χρήστος Μαζανίτης δέχθηκε γροθιές στο κεφάλι, ο Αλέξης Πονσέ γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο Θωμάς Μελέτης χτυπήθηκε στο πρόσωπο, τα πλευρά και το κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Επίθεση σε δημοσιογράφους - Καταδικάζει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Παράλληλα,επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Χρήστο Μαζανίτη κατά την διάρκεια λεκτικού επεισοδίου. Επίθεση δέχτηκαν και οι δύο οπερατέρ του σταθμού, Αλέξης Πονσέ και Θωμάς Μελέτης.Ο Χρήστος Μαζανίτης δέχθηκε γροθιές στο κεφάλι, ο Αλέξης Πονσέ γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο Θωμάς Μελέτης χτυπήθηκε στο πρόσωπο, τα πλευρά και το κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».


Την συμπαράστασή του στον δημοσιογράφο και το συνεργείο του  ΑΝΤ1, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου τονίζει ότι, «Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στις διαδηλώσεις, και μας βρίσκουν όλους απέναντι. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού, και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο, Χρήστο Μαζανίτη κάνοντας λόγο για «επίθεση θρασύδειλων αναρχικών».

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απόπειρα τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου δεν πρόκειται να περάσει. Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ανοχή στη βία και την ανομία και τις αστυνομικές αρχές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ένοχοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη», σημειώνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Η ένταση ωστόσο δεν περιορίστηκε στην Αθήνα, καθώς την ίδια ώρα ομάδες αντιεξιουσιαστών προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της Πάτρα. Πετώντας μπογιές και σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων  στην Αγίου Νικολάου.

Όπως μεταδίδει το dete.gr, ομάδα διαδηλωτών φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και ζητούσαν το κλείσιμο όλων των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ η μη εμφάνιση των διμοιριών ΜΑΤ μία τακτική που εφαρμόζεται τα δύο τελευταία χρόνια, απέτρεψε πιο σοβαρά επεισόδια.

 Στην πορεία συμμετείχαν 400 περίπου άτομα.

Η κατάσταση ωστόσο παρεκτράπηκε και στην Θεσσαλονίκη, όταν αντιεξουσιαστές, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ξεκίνησαν νωρίτερα πορεία από την Καμάρα.

Σύμφωνα με το thestival.gr έφτασαν στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος όπου και έχουν παραταχθεί κλούβες της αστυνομίας, ώστε οι διαδηλωτές να μη μπορέσουν να συνεχίσουν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία συνάντησαν μπλόκο της αστυνομίας και επί της οδού Κουντουριώτου και αναγκάστηκαν να συνεχίσουν την πορεία τους στη Λεωφόρο Νίκης.

Κινδύνευσε να καεί σπίτι στο Αγρίνιο

Πεδίο μάχης θύμιζε και το Αγρίνιο όπου ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ. Όπως μεταδίδει το agrioniotimes.gr κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ μία από τις μολότοφ έπεσε σε μπαλκόνι και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ