2017-09-20 21:16:50
Φωτογραφία για Μεγάλες ελλείψεις Θεολόγων σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες
Η πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών δεν περιείχε εκπαιδευτικούς ειδικότητας Θεολόγων (ΠΕ01) και καθώς η δεύτερη φάση αργεί παραμένει μεγάλος ο αριθμός των κενών Θεολόγων στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών αναμένεται στο τέλος Σεπτεμβρίου ή το πιθανότερο τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου καθώς τα ΠΥΣΔΕ βρίσκονται ακόμη σε διαδικασίες τοποθέτησης και διάθεσης εκπαιδευτικών.

Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης πρόσληψης αναπληρωτών Θεολόγων προκειμένου να διδαχθεί το μάθημα των Θρησκευτικών σε όλα τα σχολεία της χώρας. 

Επιπλέον δε εάν παρέλθει η 30η Σεπτεμβρίου και δεν υπάρξουν Θεολόγοι τα ΠΥΣΔΕ έχουν τη δυνατότητα να αναθέσουν στους Φιλολόγους τη διδασκαλία των Θρησκευτικών σύμφωνα με την εγκύκλιο που ισχύει ήδη από πέρυσι η οποία προβλέπει ότι «Η Τρίτη (Γ΄) Ανάθεση αφορά στη βασική ειδικότητα και ενεργοποιείται μετά την 30η Σεπτεμβρίου, με απόφαση του ΠΥΣΔΕ, για τυχόν κενά που δεν έχουν καλυφθεί». Επειδή και κατά το περσινό σχολικό έτος παρατηρήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις να ανατίθεται η διδασκαλία των Θρησκευτικών (ως μάθημα γ΄ ανάθεσης) σε Φιλολόγους είναι επιβεβλημένο να υπάρξει πρόσληψη αναπληρωτών Θεολόγων το συντομότερο δυνατό.

Δείτε και Κενά Θεολόγων σε όλη την Ελλάδα (29.08.2017)
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ