2017-09-21 16:17:21
Φωτογραφία για Τα κορυφαία μουσεία του κόσμου, στρέφονται προς την «τέχνη διαμαρτυρίας»
Όταν ο Jimmie Durham διακοσμούσε ένα κρανίο μωρού βουβάλου με φτερά και βαφή το 1982 και το εγκατέστησε σε μια μικρή γκαλερί τέχνης στο Εast Village του Μανχάταν, σκοπός του ήταν να καταστραφεί το κρανίο μαζί με την υπόλοιπη εγκατάστασή του όταν τελείωσε η παράσταση. Αντ 'αυτού, θα εμφανιστεί αυτό το Νοέμβριο, που φωτίζεται με γούστο και συνοδεύεται από το κείμενο του τοίχου, στις ήσυχες γκαλερί του Μουσείου Αμερικανικής Τέχνης Whitney της Νέας Υόρκης.

Στο Κέντρο του Κόσμου (που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Hammer στο Λος Άντζελες και είναι ανοικτή για το κοινό στο Whitney από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 28 Ιανουαρίου), ο Jimmie Durham προσφέρει μια συλλογήαπό εφήμερα έργα, έργα τέχνης που βρέθηκαν και διασώθηκαν και βίντεο, μεγάλο κομμάτι της οποίας συνδέεται με την αυστηρή υπεράσπιση εκ μέρους του Durham των δικαιωμάτων των γηγενών Ινδιάνων της Αμερικής.

Σε όλο τον East River, το MoMA PS1 στο Long Island City, το Queens, θα παρουσιάσει μια αναδρομική έκθεση της Carolee Schneemann, μιας καλλιτέχνιδας που είναι γνωστή για τις ριζοσπαστικές και συχνά γυμνές της εμφανίσεις στη δεκαετία του 1960 και του '70
. Στην Αγγλία, η Tate Liverpool θα παρουσιάσει έργα μιας ομάδας νέων Αιγυπτιακών σουρεαλιστών καλλιτεχνών που προσπάθησαν να εφαρμόσουν πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη δεκαετία του '30 και του '40 (Σουρεαλισμός στην Αίγυπτο: Art et Liberté, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Κέντρο Pompidou στο Παρίσι και παρουσιάζεται στην Tate από τις 17 έως τις 18 Μαρτίου). Το Κέντρο αυτό εμφανίζεται πάλι στο πρόγραμμα εκδηλώσεών της Cosmopolis (Οκτώβριος 18 - Δεκέμβριος 18), όπου έχουν προσκληθεί 15 διεθνείς "κοινωνικά αφοσιωμένες" καλλιτεχνικές συλλογές προκειμένου να διερευνήσουν "κοινωνικά, αστικά και πολιτικά ζητήματα".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ