2017-09-22 09:22:14
Φωτογραφία για Έχετε ανοιχτό το Bluetooth; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε - Κυκλοφορεί ο νέος ιός «ντελιβεράς» Blueborn
Έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί σε 5,3 δισ. συσκευές παγκοσμίως

Mια προειδοποίηση για έναν ιό που εξαπλώνεται μέσω Bluetooth εξέδωσε μια φίρμα ειδικών στην ηλεκτρονική ασφάλεια. Ο έξυπνος ιός κολλάει από κάθε μα κάθε γκατζετάκι του κόσμου που συνδέεται με Bluetooth!

Ναι, καλά διαβάσατε: δε χρειάζεται να τον κατεβάσεις ως κακόβουλο αρχείο ή από κάποια ύποπτη ιστοσελίδα. Το μόνο που χρειάζεται από σένα είναι να έχεις ανοιχτό το Bluetooth σου. Καλωσορίσατε στην επικράτεια του BlueBorne…!

Πώς λειτουργεί ο ιός

Με το Bluetooth ανοιχτό, ο χάκερ αποκτά πρόσβαση στη συσκευή κάνοντας μετά… ό,τι θέλει. Σε επαγγελματικό μάλιστα επίπεδο, το πράγμα γίνεται σαφώς τρομακτικότερο, καθώς εκεί διακυβεύονται μεγάλα ποσά και ακόμα πιο ευαίσθητες πληροφορίες.

Ο νέος ιός ανακαλύφθηκε από την εταιρία ασφαλείας Armis, η οποία έφτιαξε και το κατατοπιστικό video που μας λέει πώς ο ιός θα μπορούσε να βλάψει ακόμα και μια ολόκληρη εταιρία. Ο εκπρόσωπος της φίρμας χαρακτήρισε τον ιό «ντελιβερά», καθώς αυτό που κάνει, ως ένα διαφορετικό delivery boy, είναι να συνδέεται στις συσκευές και να παραδίδει ύποπτα πακέτα δεδομένων.

O υπεύθυνος στρατηγικής της SecureData, Charl van der Walt, συνέστησε να απενεργοποιούμε πάντα το Bluetoothστο κινητό μας όταν είμαστε σε μέρος με πολύ κόσμο.

Εκτιμάται ότι ο BlueBorne έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί σε 5,3 δισ. συσκευές παγκοσμίως! Οπότε, καλού κακού, κλείστε το Bluetooth σας…
vatolakkiotis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ