2017-09-23 18:02:42
Φωτογραφία για Ενοικίαση Ελληνικών Αρμάτων Μάχης σε ξένες χώρες (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Ο Βουλευτής ΧΑ Παναγιώταρος Κωνσταντίνου Ηλίας, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Αρ. Πρωτ. 8840/18-09-2017) με θέμα: «Σχετικά με την ενοικίαση Ελληνικών Αρμάτων Μάχης».

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, υπάρχει πρόθεση να ενοικιαστούν σε ξένες χώρες Ελληνικά άρματα μάχης. Η ενοικίαση δεν αφορά παλαιά αμερικανικά άρματα μάχης που διαθέτει η Ελλάδα στο οπλοστάσιό της, αλλά σε αριθμό γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2Α4. Το σχέδιο για ενοικίαση αρμάτων μάχης σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πολωνία ανήκει στην European Defence Agency, και οι χώρες που θα μπορούσαν να νοικιάσουν άρματα μάχης Leopard είναι η Ισπανία και η Ελλάδα. Το ΓΕΣ εμφανίζεται θετικό, αν το σχέδιο προχωρήσει, στην ενοικίαση 60-80 αρμάτων Leopard Α24, με την δικαιολογία πως έτσι κι αλλιώς υπάρχει πρόβλημα με την συντήρησή τους, άρα θα μπορούσαν να δοθούν, αφού όμως πρώτα συντηρηθούν και αναβαθμισθούν.

Όλα αυτά με δεδομένες και τις αμυντικές ανάγκες της πατρίδας μας, και τις απειλές που αντιμετωπίζει Διαβάστε τη σχετική ερώτηση:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ελληνικές «λεοπαρδάλεις» ταξίδεψαν στη Βουλγαρία. Τι δήλωσε ο «Τεθωρακισμένος» Α/ΓΕΣ
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ