2017-09-24 07:00:19
Φωτογραφία για To DAESH αρχίζει διασπορά στην Ε.Ε (και στην Ελλάδα)
                                           πηγή φωτογραφίας: www.astynomia.gr

648 τζιχαντιστές έχουν συλληφθεί ήδη στην Τουρκία από τον Aπρίλιο του 2017 μέχρι τις 15/8/2017 σε 115 επιχειρήσεις, ενώ πάνω από 950 έχουν απελαθεί στις χώρες τους (διαβατήρια ΕΕ). Παράλληλα υπολογίζεται πώς πάνω από 1500 έχουν διαφύγει από τους γνωστούς δρόμους της μετανάστευσης (κυρίως από Ελλάδα).

Στο διάστημα αυτό έχουν διασκορπιστει και πάρα πολλά χρήματα από τους τρομοκράτες διά μέσω συναλλακτήριων στην Τουρκία προς χώρες της ΕΕ που θα χρησιμεύσουν αργότερα σε επιθέσεις και πράξεις κατά στόχων της ΕΕ.

Οι Ελληνικές Αρχές έχουν ήδη κληθεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς στα αυξανόμενα κύμματα "μεταναστών" υπολογίζεται πώς ένα 2 με 5% είναι τρομοκράτες της τζιχάντ που διαφεύγουν προς τις χώρες της Ε.Ε. χωρίς να είναι εντοπίσιμοι.

Ειδικό σήμα μάλιστα έχει δοθεί για προσπάθεια στρατολόγησης από αυτούς σε hot camps σε όλα τα νησιά της χώρας ενώ δεν αποκλείεται η δημιουργία νέων κοιμώμενων πυρήνων που θα έχουν ως έδρα την χώρα μας για να μπορούν να διαφύγουν ή να κινηθούν προς την Ε.Ε.


Οι διεθνείς αρχές επισημαίνουν πώς ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ μεγάλος και για την χώρα μας.

Σημειώνω εδώ πώς στις αρχές του Οκτωβρίου, η ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιήσει άσκηση κατά διεθνούς τρομοκρατίας με το όνομα "Τυφώνας" και θα περιλαμβάνει πολλά σενάρια που θα περιέχουν στοιχεία πιθανών τρομοκρατών της τζιχάντ.

Αλέξανδρος Νίκλαν

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

Για το Geopolitics & Daily News

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα και η ύπαρξη ισλαμιστικών πυρήνων στη χώρα. 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ