2017-09-25 09:00:12
Φωτογραφία για Ποιο είναι το σωστό χάπι για τον πονοκέφαλο;
Η καλύτερη επιλογή για τις μέρες που το κεφάλι σου πάει να σπάσει.

Πόσες φορές δεν έχει πάει να σπάσει το κεφάλι σου; Πόσες δεν έχεις χάσει χρόνο από τη ζωή σου, προσπαθώντας να "στρώσεις" μετά από έναν δυνατό πονοκέφαλο;

Αιτίες

Η κεφαλαλγία τάσης, όπως λέγεται... επίσημα ο πονοκέφαλός, είναι συχνό φαινόμενο. Οι πιο συχνές αιτίες που σχετίζονται με αυτή, είναι το άγχος, ο κακός φωτισμός, το έντονο φως και η ζέστη, η κόπωση των ματιών, αυστηρές δίαιτες, αλκόολ, κάπνισμα, υγρασία, απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και γυναικολογικά θέματα.

Και όπως πολύ καλά ξέρεις, όταν εμφανίζεται, η λύση είναι χάπι. Αλλά τι χάπι; Το πιο πιθανό είναι να επιλέγεις παρακεταμόλη, αλλά είναι αυτή η καλύτερη επιλογή σου;

Το σωστό χάπι

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας και τις Κατευθυντήριες Οδηγίες για την αντιμετώπιση της Κεφαλαλγίας Τάσης, η Ιβουπροφαίνη 400mg θα πρέπει να είναι το φάρμακο πρώτης επιλογής διότι είναι πιο αποτελεσματική από τα απλά αναλγητικά και καλύτερα ανεκτή από τα άλλα ΜΣΑΦ.


Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες η Ιβουπροφαίνη σε δόση των 400mg είναι αποτελεσματικότερη από την παρακεταμόλη στη θεραπεία του πονοκεφάλου. 

Μειώνει την παραγωγή των προσταγλανδινών, οι οποίες μεταδίδουν την αίσθηση του πόνου, προσφέροντας έτσι ανακούφιση.

Οι διαλυτές μορφές Ιβουπροφαίνης 400mg (όπως είναι το Nurofen 400 mg μαλακές κάψουλες) προσφέρουν ανακούφιση από τα πρώτα 15 λεπτά. 

Επίσης, οι συνδυασμοί απλών αναλγητικών (παρακεταμόλη και ασπιρίνη) με καφεΐνη είναι φάρμακα δεύτερης επιλογής, αφού εκτιμάται ότι με συχνή χρήση, η καφεΐνη που περιέχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη της κεφαλαλγίας από κατάχρηση αναλγητικών.

Οι οδηγίες είναι βασισμένες στις Κατευθυντήριες Οδηγίες της Διεθνούς Εταιρείας Κεφαλαλγίας και άλλων διεθνών εταιρειών. Αναλυτικά, δες εδώ.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ