2012-05-24 11:22:04
Φωτογραφία για ΟΝΝΕΔ-ΝΔ θέλουν στρατιωτική θητεία στα 18 και κόψιμο αναβολών!
Όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο κείμενο με τίτλο «Γαλάζια πρόταση για εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας έως το 26ο έτος», ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος από την ακριτική Ρω διατύπωσε ξανά τις γνωστές θέσεις της κομματικής νεολαίας της ΝΔ για την στρατιωτική θητεία των άλλων, αφού ως γνωστόν οι Οννεδίτες είναι τα μεγαλύτερα βύσματα.

Το παραπάνω κείμενο ουσιαστικά επαναλαμβάνει τα όσα είχε γράψει ο Μακάριος Β. Λαζαρίδης (εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 11/1/2012) στο άρθρο «Οι 6+3 προτάσεις για τη στρατιωτική θητεία». Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν μέλος του επικοινωνιακού επιτελείου του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και έγραψε το γνωστό άρθρο λάσπης κατά του προέδρου του ΣΥΝ, επαναφέροντας το ζήτημα της βυσματικής θητείας αυτού, χωρίς φυσικά να δώσει πληροφορίες για την στρατιωτική θητεία των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών. Μήπως δεν ξέρει ο δημοσιογράφος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ότι ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 1976 στο Πολεμικό Ναυτικό, από το οποίο απολύθηκε τον Οκτώβριο, εξαγοράζοντας το υπόλοιπο της θητείας, πληρώνοντας 21.000 δραχμές; Όμως πώς να δικαιολογήσεις ότι ένας τόσο ακραία αυταρχικός και εθνικιστής πολιτικός έχει εξαγοράσει ο ίδιος την στρατιωτική θητεία, που θέλει να αυξήσει τώρα στους 12 μήνες και να στέλνει τα παιδιά να ντυθούν στα χακί στα 18 τους χρόνια
.

Οι θέσεις της ΟΝΝΕΔ ουσιαστικά στέκουν πολύ μακριά από τα προβλήματα της νεολαίας, που έχει επιφορτιστεί εκτός των άλλων και με το δυσβάστακτο οικονομικό βάρος της στρατιωτικής θητείας, καθώς ο φαντάρος πλέον πληρώνει τα πάντα (αγοράζει φαγητό, προσωπικά είδη, καθαριστικά, τις μετακινήσεις κλπ). Αποτελούν συνέχεια των θέσεων του Δ.Αβραμόπουλου, του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής και του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου για αύξηση του χρόνου εργασιακής εκμετάλλευσης των νέων και δένονται με μια μαύρη κλωστή με τις αντίστοιχες θέσεις του ΠΑΣΟΚ που είχε εκφράσει ο Π.Μπεγλίτης, σε συνδυασμό με τις αντιδραστικές επιλογές στην εκπαίδευση που επέβαλε η Α.Διαμαντοπούλου με τους ψήφους ΝΔ-ΛΑΟΣ!

Προτάσεις ΟΝΝΕΔ για την Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία

ΟΝΝΕΔ-ΝΔ-ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δουλεύουνε ΜΑΖΙ!

Θυμίζουμε τη γκεμπελικού χαρακτήρα εθνικιστική και μιλιταριστική παράσταση, που αρχικά η ΟΝΝΕΔ έστησε στον Έβρο και συνεχίζει από τη Ρω: Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, «Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των προτάσεων της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας για την αναδιάρθρωση της στρατιωτικής θητείας. Η παρουσίαση, που έγινε στον ακριτικό Έβρο, περιείχε δέσμη προτάσεων που αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές της υπάρχουσας θητείας, καθώς θεωρούμε πως το υφιστάμενο σύστημα στράτευσης είναι παρωχημένο».

Θα επιχειρήσουμε να σχολιάσουμε μία προς μία όχι μόνο τις προτάσεις αυτές, που αποτελούν πλήρη αντιγραφή των αντιδραστικών σχεδίων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και επαναφορά των αυταρχικών επιλογών της ΝΔ στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της, αλλά και το προπαγανδιστικό στήσιμο από την ΟΝΝΕΔ, που θεωρεί ότι η μαμά-Παράταξη της ΝΔ πλησιάζει την εξουσία.

Καταρχήν, έχει ιδιαίτερη σημασία να διαπιστώσουμε την ξεχωριστή υποκρισία που διέπει την ΟΝΝΕΔ, τα στελέχη της οποίας ποτέ δεν επισκέφτηκαν τον Έβρο ως στρατιώτες, να διαλέγουν από εκεί να διαφημίσουν τις προτάσεις τους. Ποιος ξεχνά τη διακυβέρνηση της ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις με το όργιο των χιλιάδων Μετατάξεων των γαλάζιων παιδιών από τον Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Ποιος ξεχνά τον ΟΝΝΕΔΙΤΗ φαντάρο, που σε γειτονικό γραφείο με του ΥΕΘΑ Β. Μεϊμαράκη, κατέγραφε σε φορητό υπολογιστή τις απαιτήσεις των νέων της ΝΔ και τις προωθούσε προς ικανοποίηση στον υπουργό του. Ποιος ξεχνά τις εξυπηρετήσεις στους γόνους πλουσίων οικογενειών, τα «αστέρια» του life style ή το νεοσύλλεκτο ναύτη-συγγενή της υπουργού (τότε) Ντ. Μπακογιάννη, που κοιμόταν στα ιατρεία του ΚΕΝ Πόρου γιατί δε μπορούσε να συνυπάρξει με την πλέμπα

Ποιος ξεχνά ότι επί υπουργίας Μεϊμαράκη-Μιχαλολιάκου στο Πεντάγωνο μετρούσαμε μία (1) απόπειρα αυτοκτονίας φαντάρου ή στελέχους κάθε δεκαπέντε (15) μέρες, ενώ οι ευνοϊκές μεταθέσεις των γαλάζιων παιδιών γίνονταν και με κριτήριο την εξασφάλιση ψήφων στα συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ; Ποιος ξεχνά ότι ο επίσης πρώην ΥΕΘΑ Σπ. Σπηλιωτόπουλος συνέχισε τα αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΑΣΟΚ, πολλαπλασίασε τις άχρηστες μονάδες και Κέντρα Εκπαίδευσης, ικανοποιώντας τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και τις ανάγκες του συστήματος πελατειακών σχέσεων της ΝΔ; (εξάλλου, και σήμερα ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της ΝΔ, Τζήμας, αντιδρά σε κάθε πρόταση κλεισίματος μονάδων που δεν ικανοποιούν καμιά ανάγκη, ανάλογα τις ανάγκες της ΝΔ σε ψήφους)

Φυσικά, κανένας δεν τα ξέχασε. Και πολύ περισσότερο, εμείς που εισπράξαμε το χώσιμο των συναδέλφων φαντάρων, τον πόνο δεκάδων οικογενειών που είδαν τον στρατό να τους δολοφονεί τα παιδιά! Έχοντας επομένως αυτά κατά νου στεκόμαστε απέναντι στις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Αρχίζουμε λοιπόν:

ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ:

Η δέσμη των προτάσεων αυτών, η οποία αποτελεί προϊόν έρευνας και διαβούλευσης με νέους που εκπληρώνουν ή έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, αλλά και στελέχη του ελληνικού στρατού, εκτείνεται σε πέντε άξονες :

1. Επανεξέταση χρονικού σημείου εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας

2. Ποιοτική αναβάθμιση του περιεχομένου της

3. Ενίσχυση κοινωνικών κριτηρίων και αισθήματος δικαιοσύνης

4. Ενίσχυση σωμάτων με επιτελικό ρόλο - υψηλό βαθμό ευθύνης

5. Λειτουργικότητα και υγιεινή στρατιωτικών χώρων

Ως προς τον πρώτο άξονα, η ΟΝΝΕΔ προτείνει: εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας έως και το 26ο έτος της ηλικίας, με ταυτόχρονα κίνητρα για κατάταξη στο στράτευμα πριν την ένταξη στην 3βάθμια εκπαίδευση. Προκειμένου να καταστεί ιδιαίτερα ελκυστική η δεύτερη προοπτική, προτείνεται μειωμένη θητεία κατά (1) ένα μήνα - από την κανονική - για όσους την επιλέγουν ή εναλλακτικά - και όχι σωρευτικά με τη μείωση της θητείας -η εκπλήρωση του ημίσεως της θητείας πλησίον του τόπου κατοικίας ή αυξημένος - συγκριτικά με τον κανονικό - αριθμός αδειών. Διατήρηση της διάρκειας της θητείας στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα, δεδομένου ότι με τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των στρατευσίμων μέσω της ως άνω πρότασης, αλλά και τον περιορισμό του ποσοστού αναβολών και του ποσοστού ανυποταξίας, ο ετήσιος αριθμός των Εφέδρων εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί αισθητά.

Η ΝΔ, έχοντας ψηφίσει με το ΛΑΟΣ τον νόμο του ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψε τα δημόσια πανεπιστήμια σε κάτεργα απόκτησης ειδίκευσης, σε παραμάγαζα εταιρειών, κατάργησε το πανεπιστημιακό Άσυλο και διέλυσε τον εναπομείναντα δωρεάν δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θέλει να προσαρμόσει και τη θητεία. Η ΟΝΝΕΔ, ακολουθώντας σαν σκυλάκι τις επιλογές της ΝΔ, γίνεται τσοπανόσκυλο των Μνημονίων: Στόχος, ο περιορισμός των Αναβολών.

Ήδη, ο Μπεγλίτης είχε ξεκαθαρίσει ότι ο νόμος της Α. Διαμαντοπούλου προσφέρει τη δυνατότητα για περιορισμό των αναβολών. Θέλουν να θέσουν όριο τα 23-24 έτη για την απόκτηση του πτυχίου, με σχέδιο να αποτελεί τον πρώτο κύκλο σπουδών, να μεσολαβεί η στρατιωτική θητεία και να έπεται το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό. Πλήρη διάλυση δηλαδή της εκπαιδευτικής πορείας ενός ανθρώπου, στην οποία η ΟΝΝΕΔ απαντά θετικά. Δεν υπερασπίζεται ούτε το νόμο Γιαννάκου, που έθετε όριο τα 27-28 χρόνια για Αναβολή.

Επίσης, η ΟΝΝΕΔ επιστρέφει με τις «πολύ φρέσκιες ιδέες» περί Στράτευσης στα 18. Πρόκειται για βασική επιλογή των καθεστωτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, αλλά και της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που επιθυμούν την όσο πιο γρήγορη κατάταξη της νεολαίας στον στρατό, ώστε οι νέοι χωρίς κοινωνικές εμπειρίες και παραστάσεις κινήματος να συντριβούν ψυχικά και πολιτικά από την πειθαρχία, την ιεραρχία και τον στρατωνισμό, να προετοιμάζονται ως δια βίου στρατιωτάκια ακούνητα και αμίλητα στις απαιτήσεις του εργοδότη και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα της Στράτευσης στα 18 είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις κι ένα μαζικό κίνημα. Μάλιστα, φαντάροι με στολή είχαν δώσει συνέντευξη τύπου εναντιωμένοι στο συγκεκριμένο μέτρο και επιθυμώντας να μεταφέρουν την Άρνηση των Φαντάρων αλλά και όλης της νεολαίας.

Όμως η στράτευση στα 18 έχει γίνει, ως ένα βαθμό, πράξη. Χιλιάδες παιδιά που αναγκάζονται να παρατήσουν το σχολείο και συντρίβονται στον σύγχρονο αναλφαβητισμό, χιλιάδες επιπλέον μαθητές που αποκλείστηκαν φέτος από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ με απόφαση της Διαμαντοπούλου και φυσικά δεν έχουν τα χρήματα να σπουδάσουν σε κολέγιο ή στο εξωτερικό, υποχρεώνονται να καταταχθούν στα 18 τους.

Με τις προτάσεις επομένως αυτές η ΟΝΝΕΔ όχι μόνο δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα της νεολαίας, αλλά επιδιώκει την υπεράσπιση των ταξικών φραγμών και των κοινωνικών ανισοτήτων που η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ εντείνει με ακραίο τρόπο. Η ΟΝΝΕΔ οραματίζεται την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας μέσω της υποχρεωτικής στράτευσης, που την καθιστά (με διπλό τρόπο) άμισθο δούλο και αναλώσιμο της Πρώτης Γραμμής.

Με βάση το 2ο άξονα, κρίνεται απαραίτητη η εντατικοποίηση της κλασσικής στρατιωτικής εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη εισαγωγή προγραμμάτων ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, όπως η υποχρεωτική εκπαίδευση για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, η καθιέρωση ωρών «διδασκαλίας» για πρώτες βοήθειες σε όλους τους στρατεύσιμους, η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού μέσω της σύστασης και λειτουργίας ειδικών ομάδων, αλλά και η διδασκαλία βασικών προγραμμάτων πληροφορικής άνευ κόστους ή έναντι συμβολικού αντιτίμου, στενότερη σύνδεση με την αγορά εργασίας, (επέκταση του θεσμού των ΚΕΚ σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, σύσταση και λειτουργία παραρτημάτων τους σε Μονάδες, όπου υπάρχει σχετική υποδομή, δυνατότητα μετατροπής των διπλωμάτων οδήγησης οχημάτων, σκαφών, καθώς και χειρισμού μηχανημάτων έργων σε αντίστοιχα πολιτικού τύπου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση).

Η ΟΝΝΕΔ ξεθάβει όλα τα σχέδια αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που επεξεργάζονται από τη δεκαετία του 90' οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και φαίνεται να αποστηθίζει όλες τις φιλοπόλεμες προτάσεις των συντηρητικών Ενώσεων Αποστράτων και των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων που απαιτούν τη μετατροπή της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων. Αφομοιώνουν τις προτάσεις τους για καλύτερη και σκληρότερη στρατιωτική εκπαίδευση και μετατροπή του πολίτη σε πολεμιστή, είτε την περίοδο της θητείας, είτε στις ασκήσεις επιστράτων.

Αλήθεια, που διαφέρουν όλα αυτά από τους σχεδιασμούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Πώς συνδυάζονται όλα αυτά με την απαίτηση των λαών για ειρήνη; Η ΟΝΝΕΔ, πιστή φρουρός της κοινωνικής κτηνωδίας και της κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου-τοκογλύφων που προσφέρει το μνημόνιο και η ακραία ταξική-αντεργατική πολιτική, της διάλυσης και της ιδιωτικοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού και της καταστολής των κινημάτων, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τα κρατικά όνειρα για μετατροπή του στρατού σε έναν βάρβαρο ΜΑΤατζή/ρυθμιστή των «καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης». Τον περιγράφει, μάλιστα, με το μικρότερο κόστος: τη ζωή της νεολαίας που θα μετατραπεί σε φτηνή ευέλικτη κατασταλτική δύναμη των κοινωνικών εκρήξεων που επωάζονται.

Από την άλλη μεριά, θέλουν τη μετατροπή των φαντάρων σε άμισθους δούλους ενταγμένους στην Πολιτική Προστασία να σβήνουν φωτιές, να ανοίγουν παγωμένους δρόμους κλπ. καλύπτοντας θέσεις εργασίας ζωτικές για τις κοινωνικές ανάγκες. Ταυτόχρονα, μιλούν για ΚΕΚ επιμόρφωσης στις μονάδες και σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Τα ΚΕΚ ήταν απόφαση όλων των τελευταίων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Η δημόσια, δωρεάν καθολική εκπαίδευση μεθοδικά διαλύεται, πετώντας στο περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Ταυτόχρονα, αυτούς τους ανθρώπους τους στοιβάζουν στο στρατό, όπου θα τρέχουν ακατάπαυστα σε εργασία-εκπαίδευση-σκοπιά-αγγαρεία, και ύστερα τους κοροϊδεύουν με τα ΚΕΚ και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, με την απειροελάχιστη ελπίδα να αποκτήσουν κάποια «δεξιότητα», ώστε να μπορούν να βρουν περιστασιακές δουλειές των 400 ή 500 ευρώ.

Ούτε λόγος για το γεγονός ότι επάνδρωση πολλών μονάδων είναι στο 30-40% γιατί υπάρχουν εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα (για τα τοπικά συμφέροντα και τους καραβανάδες), γιατί 6000 στρατιώτες, κάθε εξάμηνο, μετατρέπονται σε υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, γιατί υπάρχουν χιλιάδες μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων σε 15 χώρες του εξωτερικού στις βάρβαρες επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, γιατί τα βύσματα της ν. ΠΑΣΟΚ και της ΟΝΝΕΔ έχουν στήσει ολόκληρη βιομηχανία για να χαρακτηρίζουν την σωματική τους ικανότητα σε Ι3-Ι4 και να επιτυγχάνουν μετάθεση στο Πεντάγωνο ή σε μονάδες δίπλα στο σπίτι τους.

Η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφτασε τα σχολεία χωρίς βιβλία και δασκάλους, την ανεργία της νεολαίας στο 50% κι εσείς μας μιλάτε για καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και σύνδεση με την αγορά εργασίας! Κύριοι της ΟΝΝΕΔ, πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες γιατί έτσι βολεύει τον πολιτικό σας καιροσκοπισμό. Διεκδικείτε την εξουσία για να συνεχίσετε το σκληρό ταξικό έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Στον τρίτο άξονα προβλέπεται μεταξύ άλλων η αναθεώρηση του συστήματος αποσπάσεων που αποτελεί με την παρούσα μορφή «αχίλλειο πτέρνα»,ενίσχυση της προστασίας των στρατευμένων μισθωτών, κατοχύρωση του ευεργετήματος της μετάθεσης για τους οπλίτες που υπηρετούν σε απόσταση μικρότερη των 20 χλμ. από τα ελληνοτουρκικά, ελληνοαλβανικά, ελληνοσκοπιανά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα, θεσμοθέτηση του Συνηγόρου του Οπλίτη, σύσταση ειδικής ανεξάρτητης αρχής, στην οποία θα ανατεθεί η απονομή των ειδικοτήτων και ο καθορισμός των μεταθέσεων στις στρατιωτικές μονάδες, ενσωμάτωση της ιδιαιτέρως δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του οπλίτη με βάση συγκεκριμένα τεκμήρια ως κριτηρίου για την κατ' εξαίρεση μετάθεση.

Είναι, ξανά, προτάσεις που απαιτούν και ενισχύουν τις ταξικές ανισότητες. Μετά την μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε προσδοκία μιας μειοψηφίας μικροαστικών και -κυρίως- μεσαίων-ανώτερων στρωμάτων, ουσιαστικά μεταφέρετε αυτή την κοινωνική κατηγοριοποίηση και στο στρατό. Στη λάντζα, την σκοπιά και την πρώτη γραμμή τα «αμόρφωτα φτωχόπαιδα» των εργατικών και αγροτικών οικογενειών, στα γραφεία και στα Επιτελεία τα κομματόσκυλα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα πλουσιόπαιδα! Για μια ακόμη φορά να γινόμαστε εμείς κρέας στα κανόνια για τα οικονομικά σας συμφέροντα. Πρωτότυπο. Τώρα μάλιστα, καθορισμένο και από «Ειδική Ανεξάρτητη Αρχή» απονομής ειδικοτήτων και καθορισμού μεταθέσεων..

Δε θέλουμε άλλους διορισμένους Συνηγόρους, όπως ο Καμίνης που καταδιώκει τους Αγανακτισμένους και απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Θέλουμε εμείς να παλέψουμε συλλογικά για τα δικαιώματα μας, να καταγγείλουμε και αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες, να αμφισβητήσουμε του Παραλόγου τη Θητεία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων, που φοβούνται και καταδικάζουν λυσσασμένα καθεστωτικά κόμματα, Ενώσεις Αποστράτων και μεγαλοδημοσιογράφοι.

Ο τέταρτος άξονας αποσκοπεί στην ενίσχυση μέσω μίας σειράς μέτρων του φθίνοντος θεσμού των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών, ενώ ο πέμπτος που σχετίζεται με την υγιεινή και λειτουργικότητα των στρατιωτικών χώρων, θέτει στο επίκεντρο τη(ν): Δημιουργία στρατοπέδων με υψηλή επάνδρωση, Δημιουργία ολιγομελών θαλάμων με χώρους υγιεινής το πολύ ανά 10 άτομα. Παρουσία υγειονομικού προσωπικού όλο το 24ωρο εντός των στρατοπέδων. Πρόσληψη και παρουσία ψυχολόγου σε κάθε στρατιωτική μονάδα. Λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας μέσω της εγκατάστασης καμερών στις στρατιωτικές μονάδες των παραμεθορίων περιοχών και ιδιαίτερα σε αυτές του Έβρου και των νησιών του ΒΑ και ΝΑ Αιγαίου. Λειτουργία και συντήρηση χώρων διαδικτυακής ενημέρωσης και έρευνας (internet), καθώς επίσης και χώρων αναψυχής, όπως γυμναστήρια και βιβλιοθήκες. Σύνδεση του «αγροτικού» των ιατρών (ανδρών και γυναικών), μέσω της σύμπραξης με το Υπουργείο Υγείας, με τους στρατιωτικούς χώρους, προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των στρατιωτικών μονάδων ανά την επικράτεια, αλλά και να συντμηθεί ο ομολογουμένως τεράστιος χρόνος αναμονής των νέων ιατρών.

Τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα: να φροντίσουμε τους ΔΕΑ. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι δε βρισκόμαστε στο 1940, αλλά ο χρόνος κύλησε: έχουμε 2011. Μας φέρνετε υποχρεωτικά στον στρατό. Δεν θα γίνουμε εμείς αυτοί που θα τρέξουν ως δόκιμοι αξιωματικοί συναδέλφους, δε θα υπηρετήσουμε στη Στρατονομία, δε θα γίνουμε χαφιέδες στο Α2.

Η επάνδρωση των μονάδων, η ύπαρξη του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού και των ψυχολόγων εν πολλοίς εξαρτάται από το κλείσιμο των εκατοντάδων άχρηστων μονάδων και εσείς δεν λέτε κουβέντα γιατί φοβάστε μην χάσετε ψήφους.

Μια παρατήρηση. Οι εκάστοτε αρχηγοί ΓΕΣ και ΥΕΘΑ διαφημίζουν το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και οργανώνουν ολόκληρες προπαγανδιστικές εκστρατείες με το Υγειονομικό να εξετάζει ακρίτες. Τώρα θα το αλλάξουμε: οι ανειδίκευτοι γιατροί, που κάνουν το αγροτικό τους και τρέχουν σαν τους παλαβούς στις ακριτικές περιοχές, απομονωμένοι και με πενιχρά μέσα, θα αναλάβουν την υποστήριξη των μονάδων. Αυτός είναι Εκσυγχρονισμός. Μάλιστα, είναι εκσυγχρονισμός με χαμηλό κόστος και υψηλή εκμετάλλευση.

Τέλος, οι μονάδες θα γεμίσουν με βιβλιοθήκες, internet, υπολογιστές, παιχνίδια. Τα εξαγγέλλουν κι οι υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εδώ και 20 χρόνια, για φαντάρους που κοιμούνται 3 ώρες την ημέρα λόγω του προγράμματος. Είναι βέβαια λογικό, τα γαλάζια παιδιά να μη γνωρίζουν ακριβώς την πραγματική κατάσταση των μονάδων, αφού δεν τις έχουν δει ποτέ. Είναι φυσικό να μη γνωρίζουν τι σημαίνει να μην υπάρχει ζεστό νερό το χειμώνα γιατί είναι χαλασμένο το ηλεκτρικό και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας! Οι προτάσεις αυτές, που μοιάζουν με εκθέσεις δημοτικού και δηλώσεις καλλιστείων (τύπου: «θα ήθελα παγκόσμια ειρήνη και στενοχωριέμαι για τα παιδάκια που πεθαίνουν»), μπορούν μόνο να προκαλέσουν πικρό γέλιο ή οργή και μίσος, στους φαντάρους που συχνά δεν έχουν θέρμανση, βασικά είδη καθαριότητας, αξιοπρεπές και επαρκές φαγητό, που πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι ακόμα και υλικά που χρησιμοποιούν στις ασκήσεις. Τέτοιοι φαντάροι, μάλιστα, είμαστε η πλειοψηφία.

Οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ φέρουν τη σφραγίδα της αμείλικτης ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, των μνημονίων των Ε.Ε.-ΔΝΤ. Αδιαφορούν αν η υποχρεωτική στράτευση είναι ένας βραχνάς για την πλειοψηφία της νεολαίας, που επωμίζεται το βάρος των οικονομικών περικοπών και το δυσβάσταχτο κόστος της θητείας, διακινδυνεύοντας την υγεία και τη ζωή της. Το τελευταίο δυστύχημα στην Αλεξανδρούπολη με το θανάσιμο τραυματισμό συναδέλφου από την έκρηξη απαρχαιωμένου λέβητα αποτελεί απόδειξη και προειδοποίηση των κινδύνων για στρατιώτες και στελέχη.

Η ΟΝΝΕΔ αποκαλύπτει τη φιλοσοφία των εκμεταλλευτών μας, που θεωρούν τους εργαζόμενους δούλους τους. Στον οργισμένο λαό, που απειλείται ή ζει την εξαθλίωση, σαν τη Μαρία Αντουανέτα αναμασούν: «Αν δεν έχετε ψωμί, ας φάτε παντεσπάνι», επιβεβαιώνοντας ότι είναι το πραγματικό και παρασιτικό κοινωνικό περιθώριο.

Επικαλούνται τα αδιέξοδα, που τα κόμματα τους δημιούργησαν, και τα οποία πάντα χρεωνόμαστε εμείς, για να διευρύνουν τα προνόμια τους. Έρχονται τώρα με προτάσεις για να μας επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο και να δικαιολογήσουν τη δική τους λούφα! Θα μας βρουν απέναντι τους.

Η ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ του Σαμαρά, της Μπακογιάννη και των εξαγορασμένων βουλευτών του ΛΑΟΣ, που πλασάρονται ως εναλλακτική λύση, είναι ίδια και χειρότερη εκδοχή του ΠΑΣΟΚ. Η αντιλαϊκή τους πολιτική δεν αλλάζει, δεν καμουφλάρεται.ΜΟΝΟ Ανατρέπεται.

Εμείς θα συνεχίσουμε, μαζί με τους συναδέλφους φαντάρους, να αγωνιζόμαστε για τα κοινά μας δικαιώματα, ενάντια στην εκμετάλλευση, τον εθνικισμό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ