2017-09-27 09:19:09
Φωτογραφία για Πώς να κάνετε έναν βρώμικο τοίχο να λάμψει!
Οι λεκέδες, η σκόνη και τα παιδιά που δεν διστάζουν να εκθέσουν τα έργα τους στους τοίχους όλου του σπιτιού δεν βοηθούν και πολύ στο να διατηρηθεί η ζωντάνια και το χρώμα τους. Αυτές τις φορές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικές έξυπνες συμβουλές για να μην χρειαστεί να τρίβετε με τις ώρες τον βρώμικο τοίχο, που χαλάει την εικόνα του σπιτιού σας. Ας αρχίσουμε λοιπόν Αν θέλετε να καθαρίσετε μεγάλη επιφάνεια του τοίχου, καλό θα είναι να ακολουθήσετε πρώτα απ’ όλα τα εξής βήματα:

*Σε μια σκούπα, δέστε μια παλιά μαξιλαροθήκη ή κάλτσα για να απομακρύνετε τη σκόνη από τις γωνίες αλλά και την υπόλοιπη επιφάνεια του τοίχου.

*Στη συνέχεια, μετακινήστε τα έπιπλα. Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που καλό είναι να μην έρθουν σ’ επαφή με το ξύλο ή το ύφασμα.

*Στο τέλος του τοίχου, στο σοβατεπί, καλό είναι να τυλίξετε παλιά σεντόνια ή άλλα πανιά σε ρολό και να τα βάλετε εκεί, γιατί το νερό ή τα μίγματα που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να στάξουν μέχρι κάτω.


*Αν έχετε ταπετσαρία, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τους λεκέδες χρησιμοποιώντας μόνο ένα ελάχιστα βρεγμένο σφουγγάρι και λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Οι λεκέδες από την προετοιμασία των φαγητών στον τοίχο της κουζίνας

Ο απορροφητήρας δεν κάνει θαύματα, με αποτέλεσμα οι ατμοί αλλά και οι πιτσιλιές που ξεφεύγουν όσο εσείς μαγειρεύετε, να «κολλάνε» στους τοίχους της κουζίνας και να αφήνουν λεκέδες.

Τα καλά νέα είναι ότι, για τους φρέσκους λεκέδες, θα χρειαστείτε μόνο ένα πανί και λίγο υγρό πιάτων. Ετοιμάστε, λοιπόν, το εξής... φίλτρο: σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, ρίξτε ελάχιστη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού πιάτων (1/4 κουταλάκι του γλυκού). Στη συνέχεια, βουτήξτε μέσα ένα πανί, στραγγίξτε το καλά και τρίψτε ελαφρά τα επίμαχα σημεία.

Οι επίμονοι λεκέδες θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση: αναμίξτε 1/3 φλιτζάνι λευκό ξίδι με 2/3 φλιτζάνι νερό. Έπειτα, σκουπίστε και πάλι με ένα καθαρό πανί.

Η σκόνη και η βρωμιά που συσσωρεύονται

Βρέξτε ένα σφουγγάρι και τρίψτε απαλά τα σημεία που έχουν γκριζάρει από τη βρωμιά, αποφεύγοντας, όμως, να τρίψετε δυνατά τον τοίχο.

Αν η βρωμιά επιμείνει, θα χρειαστεί να καταφύγετε σε ένα δικό σας, σπιτικό καθαριστικό που θα φτιάξετε από: 1 φλιτζάνι αμμωνία, ½ φλιτζάνι μηλόξυδο, ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 λίτρο ζεστό νερό.

Βουτήξτε στο μίγμα το σφουγγάρι, στραγγίξτε το καλά και έπειτα σκουπίστε. Στο τέλος, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το μίγμα απ’ τον τοίχο με ένα καθαρό πανί και λίγο νερό.

Οι κηρομπογιές των μικρών σας ζωγράφων

Αφού πάθετε το πρώτο σοκ και έπειτα θαυμάσετε τα έργα των μικρών σας στον τοίχο, δείτε πώς θα εξαφανίσετε κάθε ίχνος από κηρομπογιές- οι επιλογές είναι αρκετές:

*Τρίψτε ελαφρά τα σημάδια με οδοντόκρεμα (αλλά όχι σε μορφή gel).

*Με κυκλικές κινήσεις, σβήστε τις ζωγραφιές χρησιμοποιώντας μια κλασική γόμα για τα μολύβια.

*Περάστε πάνω τους ένα θαυματουργό μωρομάντηλο- αυτό από μόνο του, μπορεί να είναι αρκετό.

*Σε ένα πανί, ρίξτε μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας και τρίψτε προσεκτικά τα ζωγραφισμένα σημεία.

Ανεξίτηλοι μαρκαδόροι

Εδώ θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε τα μεγάλα μέσα. Σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ ή λίγο βαμβάκι, ρίξτε μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος εντριβής και σκουπίστε τον λεκέ από τον μαρκαδόρο. Εναλλακτικά, ψεκάστε με λίγη λακ, αλλά στο τέλος μην ξεχάσετε να σκουπίσετε την περιοχή με ένα πανί για να απορροφήσει τις σταγόνες.

Μελάνι

Για το μελάνι από στιλό, εφαρμόστε τα εξής κόλπα: αφαιρέστε το είτε με ασετόν είτε με λίγο αφρό ξυρίσματος- σε κάθε περίπτωση, στο τέλος, θα πρέπει να σκουπίσετε την επίμαχη περιοχή με ένα καθαρό πανί για να απομακρύνετε τα υπολείμματά τους.

Μούχλα

Αν φτιάξετε ένα διάλυμα που θα αποτελείται από 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι με 250 ml νερό, το τοποθετήσετε σε απλικατέρ και ψεκάσετε το σημείο που έχει το πρόβλημα, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Διαφορετικά, λίγο απορρυπαντικό ρούχων θα κάνει την ίδια δουλειά. Απλώς, βάλτε το πάνω στο σημείο του τοίχου που θέλετε να καθαρίσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό.

Λεκέδες από νερό

Οι σταγόνες και οι λεκέδες απ’ το νερό που «κολλάνε» πάνω στον τοίχο του μπάνιου μπορεί να φαίνονται εύκολη υπόθεση, όμως χρειάζονται γερά μέσα. Σε ένα λίτρο νερό, λοιπόν, προσθέστε 1 φλιτζάνι χλωρίνη και ρίξτε πάνω τους το μίγμα. Στο τέλος, στεγνώστε με ένα πιστολάκι (από μακριά φυσικά!) ή βάλτε σε λειτουργία για λίγο τον ανεμιστήρα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απίστευτο! Πρέπει να το δεις!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απίστευτο! Πρέπει να το δεις!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ