2017-09-27 11:10:37
Φωτογραφία για Στη Δικαιοσύνη η συμφωνία για τα P-3B του Πολεμικού Ναυτικού (ΕΓΓΡΑΦΟ)
• Η ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού, η απάντηση του υπουργού Άμυνας και ο ρόλος του Κρίστιαν Χατζημηνά.

• Αυτεπάγγελτο έλεγχο για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Στην παραδοχή ότι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς διενεργεί έλεγχο για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ που αφορά στον εκσυγχρονισμό 5 αεροσκαφών τύπου Ρ-3Β, ηλικίας έως και 50 ετών, προχώ­ρησε ο Πάνος Καμμένος. Μετά το δη­μοσίευμα των «Παραπολιτικών» την 1η Ιουλίου 2017, για τη δικογραφία με αρ. πρωτοκόλλου 218/2015 την οποία σχη­μάτισε η τότε προϊσταμένη της Εισαγγε­λίας, Ελένη Ράϊκου, καλώντας σε κατάθεση μάρτυρες σχετιζόμενους με τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι βουλευτές του Ποταμιού, Γ. Μαυρωτάς και Σπ. Δανέλλης, υπέβαλαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Άμυνας και Δικαιοσύνης και η απάντηση του κ. Καμμένου (7/9/2017) είναι εξόχως κατατοπιστική:


Κατ΄ αρχήν όχι μόνο ομολογεί αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε άμεσο χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης, τον Μάρτιο του 2015, αλλά αναφέρει ότι το υπουρ­γείο του «τηρεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών» προς την ανάδοχο. Δηλαδή, πριν καλά-καλά καθίσει στη θέση του υπέγραψε αμυντικές προ­μήθειες, οι οποίες καίτοι βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης εντούτοις το έργο εκτελείται και πληρώνεται κανονι­κά από τον Σεπτέμβριο του 2015 με χρο­νικό ορίζοντα περαίωσης τον Δεκέμβριο του 2021. Περαιτέρω από τις έγγραφες εξηγήσεις του, στο πλαίσιο του κοινο­βουλευτικού ελέγχου, εγείρονται ερωτή­ματα σύγκρουσης συμφερόντων, καθώς τον Ιούνιο του 2017 διατέθηκαν από το υπ. Άμυνας τέσσερις αξιωματικοί στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ένας στην Ανακρίτρια Διαφθοράς, προκειμένου να συνδράμουν στον έλεγχο της προμή­θειας. Πώς είναι δυνατόν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να καταλογίσουν υπαιτιότητα στις συμβάσεις των υπηρεσιών και της πολιτικής τους Αρχής;

Η σύμβαση που υπεγράφη με τη Lockheed Martin, στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ και με απευθείας ανάθεση, έχει πολλά κενά και περίεργα σημεία, όπως λένε οι ειδικοί, που σχετίζονται τόσο με το ύψος του ποσού και τον τρόπο αποπληρωμής όσο με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η εταιρεία και το έργο που τελικώς θα παραδοθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας καλείται να αποπληρώσει τα 2/3 από τα συνολικά 500 εκατομμύρια δολάρια πριν από την παραλαβή των αεροσκαφών, ενώ η φράση για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής «έως πέντε αεροσκαφών Ρ-3Β του Πολεμικού Ναυ­τικού» δεν ξεκαθαρίζει με σαφήνεια ούτε καν τον ακριβή αριθμό των αεροπλάνων που θα συντηρηθούν. Και να σκεφτεί κανείς ότι επρόκειτο για το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα έπειτα από δέκα χρόνια, οε μία περίοδο όπου κυριαρχού­σε ασάφεια για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και κάποιοι έκαναν λόγο ακόμη και για ρήξη, ενώ ήταν ορατός ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων.

Ο ΚΡ. ΧΑΤΖΗΜΗΝΑΣ. Βασικός υπο-κατασκευαστής της ανανέωσης του εξοπλισμού των αεροσκαφών είναι η εται­ρεία ISI του Κρίστιαν Χατζημηνά, η οποία ανέλαβε το σύστημα αποστολής και διαχείρισης μάχης M2 IMS. Και κά­που εδώ αρχίζουν οι διαδρομές από και προς τον υπουργό Άμυνας.

Στα δύσκολα χρόνια, λοιπόν, του πρώ­του Μνημονίου, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν πρόσφατα στη Βουλή, ο κ. Χατζημηνάς στάθηκε στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου για τη διαχείρι­ση της κρίσης και των κερδοσκοπικών επιθέσεων που δεχόταν η Ελλάδα, τις οποίες τότε ο κ. Καμμένος κατάγγελλε ανελλιπώς. Νωρίτερα, ο κ. Χατζημηνάς συμμετείχε στην Ελληνική Ένωση Νέων Επιχειρηματιών, που εμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό τη δεκαετία του ’80, ως προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει έναν φορέα νέων επιχει­ρηματιών..

Όμως ο πανδαμάτωρ χρόνος αποκαθιστά τις ισορροπίες και ως εκ τούτου ο υπουργός Άμυνας, όπως αναφέρουν οι πολιτικοί του αντίπα­λοι, όπως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, δεν αναφέρεται πλέον στους Παπαν­δρέου, ούτε έχει άποψη για τα έργα και τις ημέρες προκατόχων του, όπως του Γιάννου Παπαντωνίου, επί θητείας του οποίου ο Κρίστιαν Χατζημηνάς έκανε τα μεγάλα του άλματα. Αντιθέτως, παίρνει μαζί του τον κ. Χατζημηνά σε διάφορες αποστολές του υπουργείου στο εξωτερι­κό, όπως στα αραβικά εμιράτα, ενώ πρόσφατα τον συνάντησε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης οπλικών συστημάτων DSEΙ.

ΔΙΟΠΤΡΕΣ. Επί των ημερών του κ. Καμμένου εξυπηρετήθηκε ένα ακόμη... ξεχασμένο από το 2002 πρόγραμ­μα, που αφορούσε απευθείας ανάθεση προμήθειας διοπτρών νυκτός, συνολι­κού ύψους 17 εκατ. ευρώ. Όπως αποκάλυψαν τα «Νέα», ο διαγωνισμός για την προμήθεια των συγκεκριμένων διοπτρών βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2002, όταν και προκηρύχθηκε, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Το επόμενό επεισόδιο του «σίριαλ» παί­χτηκε το 2009, όταν και απεστάλη πρό­σκληση από τα ΕΑΣ προς κάθε ενδιαφερόμενο για την υποβολή προσφορών όσον αφορά την προμήθεια 1.500 διο­πτρών νυκτερινής παρατήρησης-σκόπευσης. Οι διαδικασίες «πάγωσαν» και στα τέλη του 2016 (12/12) η αρμόδια Διεύθυνση του υπ. Άμυνας (ΓΔΑΕΕ) προχώρησε στην ανασυγκρότηση της επιτροπής διαπραγματεύσεων, για να συμφωνηθούν με τα ΕΑΣ (πρώην ΕΒΟ) οι όροι προμήθειας των υλικών. Σε χρόνο-ρεκόρ αποφασίστηκε η ανάθεση στη «Θέων» του κ. Χατζημηνά.

Για να καταλήξει, όμως, ο διαγωνισμός στα ΕΑΣ και μέσω αυτών στη «Θέων», χρησιμοποιήθηκε ένα «παράθυρο» του πολυνομοσχεδίου Ν. 4446/2016 (ΦΕΚ Α’ 240), που ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμ­βρίου 2016 και επέτρεπε -υπό συγκεκρι­μένες συνθήκες- τη χορήγηση αποδει­κτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και πιστο­ποιητικών φόρου ακίνη­της περιουσίας και Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινή­των σε εταιρείες που βρί­σκονταν ακόμη και σε κα­θεστώς πτώχευσης. Χωρίς τη... διευκόλυνση αυτή, τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) δεν θα μπορούσαν να υπογράψουν τη σύμβαση με το υπ. Άμυνας, καθώς από τις αρχές του 2016 τελούν υπό κα­θεστώς ουσιαστικής πτώχευσης.

Κατά το ρεπορτάζ, το βασικότερο ερώ­τημα που προκύπτει γύρω από τη συμ­φωνία της ΓΔAΕE με τα ΕΑΣ και εν συ­νεχεία των ΕΑΣ με την εταιρεία «Θέων Αισθητήρες» αφορά το κόστος των ΟΝΥΠΑΣ, περίπου 8.700 ευρώ για την κάθε διόπτρα, ένα ποσό το οποίο, όπως αποδεικνύεται, είναι υπέρογκο σε σχέση με τις τιμές που όχι μόνο υπάρχουν γενι­κότερα στην αγορά, αλλά και είχαν προσφερθεί στο παρελθόν από την εταιρεία του Κρίστιαν Χατζημηνά σε άλλους πε­λάτες. Οι τιμές για διόπτρες νυκτερινής σκόπευσης τρίτης γενιάς, ανά τον κόσμο, δεν ξεπερνούν τις 3.800 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από τις 8.700 ευρώ που πληρώνει εντέλει το ελληνικό κράτος. Τον Ιούνιο του 2016 η «Θέων» εξήγαγε στην Ινδία διόπτρες νυκτερινής όρασης (NS 467-C) έναντι 2.465 ευρώ εκάστη. Τι συνέβη και στην Ινδία πουλήθηκαν 6.000 φθηνότερα;

Του Δ. ΓΙANNΑΚΟΠΟΥΛΟΥ[email protected]

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-23/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) Διερεύνηση της πορείας του προγράμματος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3Β του ΠΝ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

2) Τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ