2017-09-28 15:54:26
Φωτογραφία για Σοκ στις φυλακές: Στη δημοσιότητα βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα απο κρατούμενο
Αντί να κυνηγούν την ουσία για ακόμη μία φορά ψάχνουν τις διαρροές, απαντά με δηλώσεις της  η Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου..

Σοκ στις φυλακές: Στη δημοσιότητα βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα απο κρατούμενο.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα από κατάδικο Τα βίντεο τα ποία αναρτήθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό της κ. Χαραλαμπίδου στο Youtube απεικονίζουν, όπως υποστηρίζει η βουλευτής,την στιγμή του ξυλοδαρμού του δεσμοφύλακα από κατάδικο των Κεντρικών φυλακών Λευκωσίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

Είναι κοινή παραδοχή ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στις Κεντρικές Φυλακές. Βιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών, αυτοκτονίες, αντιδράσεις εκ μέρους των δεσμοφυλάκων για τις συνθήκες εργασίας τους, ενώ πριν λίγες μέρες κατάδικος δέχτηκε επίθεση από συγκρατούμενο του με καυτό νερό. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση των Φυλακών, όσο και αν ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιχειρεί να αποκρύψει αυτά τα τόσο σοβαρά προβλήματα.


Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα από κατάδικο…

Η κυρία Χαραλαμπίδου, έκανε λόγο για ανεπάρκεια υποδεικνύοντας τη σειρά των γεγονότων, ότι δηλαδή ένας άνθρωπος ξυλοκοπήθηκε στον επαγγελματικό του χώρο ακολουθώντας εντολές να συνοδεύσει μόνος του 11 βαρυποινίτες.

Όχι μόνο αρνούνται μέσω απόφασης ιατροσυμβουλίο να του παραχωρήσουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, αλλά μάλιστα αποφυλάκισαν τον ένα από τους δύο βαρυποινίτες που προκάλεσαν βαριά σωματική βλάβη στον δεσμοφύλακα, ο οποίος αναχώρησε στη συνέχεια από την Κύπρο, αφού δεν μπήκαν στον κόπο να βάλλουν το όνομα του σε stop list, ενώ εκκρεμούσε υπόθεση εναντίον του.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Ερωτηθείσα για το θέμα της διαρροής και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, η κυρία Χαραλαμπίδου απάντησε: 

«Λέει η διευθύντρια της φυλακής ότι είναι αδίκημα η διαρροή. Το να αφήνεις ένα άνθρωπο αιμόφυρτο όταν εσύ η ίδια του δίνεις εντολές να συνοδεύσει 11 βαρυποινίτες δεν είναι; Και μάλιστα στον εργασιακό χώρο να υφίσταται αυτή τη βαριά βλάβη. Να μην το καταγγέλλεις στην αστυνομία και να αναγκάζεις τον εργοδοτούμενο σου να το κάνει μόνος του, να μην βάζεις στο stop list και να μην ενημερώνεις την αστυνομία ότι αποφυλακίζεται αυτός που τον χτύπησε, να φεύγει από την Κύπρο και να τον τρέχουμε εκ των υστέρων;»

Η Βουλευτής διερωτώμενη εάν η αλήθεια αποτελεί αδίκημα, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης πως κυνηγούν τις διαρροές αντί να βλέπουν την ουσία, όπως έγινε και στην υπόθεση του πρώην Υπαρχηγού της Αστυνομίας.

«Ήρθε στη Βουλή μετά τον τετραπλό φόνο, απέκρυψε ότι η Αστυνομία μας είχε αποκαλύψει τα πάντα στους εγκληματίες, ότι η Ιντερπόλ θα μας κατήγγελλε στη ΓΓ της Ιντερπόλ για ανικανότητα και ήρθε στη Βουλή να μας πει ότι θα πατάξει τη διαφθορά ενάμιση χρόνο μετά το φόνο», συμπλήρωσε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι αν κάποιος θέλει να τα βάλει με κάποιο για τις διαρροές, μπορεί να τα βάλει μαζί της, καταγγέλλοντας εκ νέου τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι κρατάει στα εδώ και τρία χρόνια στα συρτάρια προσχέδιο νομοσχεδίου με κανονισμούς εμπειρογνωμόνων που το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο, διόρισε.

Δείτε τα δύο βίντεο:
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ