2017-09-28 19:04:15
Φωτογραφία για Κίναρος: Αυτό είναι το μνημείο για τους ήρωες του ΠΝ - Τι συμβολίζει...
Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα τρία παλικάρια του Πολεμικού... Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους στην απόκρημνη Κίναρο το Φεβρουάριο του 2016.

Οι Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης ΠΝ, Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ΠΝ και ο Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου ΠΝ, επέβαιναν στο μοιραίο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο ΑΒ-212 (ASW anti-submarine warfare) του Πολεμικού Ναυτικού όταν σε προγραμματισμένη νυχτερινή αποστολή της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16» προσέκρουσε σε βράχο στη νήσο Κίναρο.

Στη μνήμη των μελών του πληρώματος, η γλύπτρια, ζωγράφος και ποιήτρια Θέλξη Θεοχάρη μετά την κατασκευή του μνημείου στον Μαραθώνα, δημιούργησε ένα έργο μοναδικής ομορφιάς το οποίο και στήθηκε σε δύσβατη περιοχή του νησιού, στην υψηλότερη κορυφή.

Ο αετός που αδρά φαίνεται στο μνημείο συμβολίζει τις τρεις κορυφές της Κινάρου. Σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής του έργου, το μνημείο έπρεπε να στηθεί σε σημείο όπου να φαίνεται το δύσβατο της περιοχής.


Η Γλύπτρια Θέλξη Θεοχάρη με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ι. Παυλόπουλο

Η μοναδική κάτοικος του νησιού, η κυρία Ειρήνη, 73 χρονών σήμερα, ανάβει καθημερινά τα καντήλια και προσεύχεται για τα αδικοχαμένα παλικάρια.

Η ίδια η καλλιτέχνης, μας είπε πως το όλο εγχείρημα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο και ότι επηρεάστηκε πολύ από τα όσα της εκμυστηρεύτηκε η κυρία Ειρήνη, ενώ τη χαρακτήρισε ως μια ηρωική γυναίκα που διδάσκει δύναμη, σεβασμό και εκτίμηση.

Στην τελετή παρών ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ