2017-09-28 23:57:10
Φωτογραφία για Πως σχολιάζει ένας Επαγγελματίας Οπλίτης το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ για τον ''χακί'' συνδικαλισμό
     Χθες  βράδυ ενημερώθηκα για  την κατάθεση ενός νέου Νομοσχεδίου που αφορά και τον Στρατιωτικό Συνδικαλισμό. Ως ένας άνθρωπος που υπηρέτησα αυτό τον χώρο από τη θέση του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής  αλλά και από τη θέση του Αντιπροέδρου της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  θα ήθελα να τοποθετηθώ δηλώνοντας την απογοήτευσή μου για το εν λόγω νομοσχέδιο που βάζει  λουκέτο στις Περιφερειακές Ενώσεις που αποτελούν μάλιστα ιδρυτικά σωματεία της ΠΟΕΣ. Ενώσεις που έχουν αναδείξει πολλά προβλήματα και έχουν προτείνει λύσεις. Εχουν σταθεί δίπλα σε συναδέλφους που αντιμετώπιζαν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είναι τουλάχιστον άδικο.

     Ο ‘‘χακί’’ συνδικαλισμός  χρειάζεται όντως αναδιάρθρωση καθώς δεν μπορούν να συνυπάρχουν Περιφερειακές Ενώσεις και Ενότητες. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα από τον διάλογο, με δημοκρατικές διαδικασίες και  όχι με ένα νομοσχέδιο που διαλύει με βίαιο τρόπο τις Περιφερειακές Ενώσεις. Τα Διοικητικά Συμβούλια των  Περ.Ενώσεων προέκυψαν με νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες. Συνάδελφοι τους ψήφισαν και τους εξέλεξαν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την επιλογή τους.

     Θα μπορούσα να γράψω πολλά γι αυτό το θέμα αλλά δε θέλω να  κουράσω. Ο συνδικαλισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μας αφορά όλους. Εύχομαι και ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΕΠ.ΟΠ. ΕΠΧΙΑΣ (ΠΒ)
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ