2017-09-30 14:38:17
Φωτογραφία για Κρήτη: Ψύχραιμοι οι Κρητικοί απέναντι στο “κύμα” της ιλαράς που εξαπλώνεται στη χώρα
Ανάστατοι είναι οι γονείς τους τελευταίους μήνες σε ολόκληρη τη χώρα... λόγω της εξάπλωσης της ιλαράς, η οποία κατέληξε να γίνει επιδημία, καθώς δεκάδες περιστατικά καταγράφονται κάθε εβδομάδα ανά την Ελλάδα με τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεσο εμβολιασμό.

Μπορεί στην υπόλοιπη χώρα να επικρατεί πανικός με μικρούς και μεγάλους, είτε ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου είτε όχι να σπεύδουν να εμβολιαστούν, οι Κρητικοί όμως φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν το όλο θέμα με…ιδιαίτερη ψυχραιμία.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης, υπάρχει ανησυχία στον κόσμο, αλλά εκδηλώνεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

“Υπάρχει μία σχετική ανησυχία στον κόσμο, αλλά σε φυσιολογικό επίπεδο. Εδώ οι πολίτες το αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία. Σε αυτό βοήθησαν βέβαια τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι τους καθησύχασαν, ώστε να μην πανικοβληθούν” αναφέρει ο ίδιος.


Σύμφωνα με τον κ. Τσικανδυλάκη, οι άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιαστούν και δίνεται σε αυτούς προτεραιότητα.

“Πρέπει να εμβολιαστούν αρχικά όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Δε γίνεται να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος μαζί. Δεν υπάρχουν τόσα εμβόλια για μαζικό εμβολιασμό. Πιστεύω όμως ότι σε διάστημα 3-4 μηνών όλοι θα έχουν εμβολιαστεί” προσθέτει ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα ιλαράς με τα δύο εξ αυτών να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος κίνδυνος επιπλοκών για την υγεία τους.

Ξεκινά ο εμβολιασμός για τη γρίπη

Από τα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει, όπως κάθε χρόνο και ο εμβολιασμός για την γρίπη, με τα φαρμακεία της πόλης να έχουν επάρκεια σε εμβόλια για τους πολίτες που πρέπει ή επιθυμούν να το κάνουν.

“Από τις 10-20 Οκτωβρίου ξεκινάει ο εμβολιασμός για τη γρίπη. Υπάρχει επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα υπάρξουν” αναφέρει ο ίδιος.

Καμπάνια από τους φαρμακοποιούς για το εμβόλιο

Καμπάνια ενημέρωσης για το αντιγριπικό εμβόλιο έχουν προγραμματίσει όλοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Κρήτης μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν ποιους αφορά, πότε πρέπει να γίνεται και τα οφέλη του εμβολιασμού.

“Θα πραγματοποιήσουμε καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου, τόσο μέσα από τα φαρμακεία μας όσο και με τη διανομή φυλλαδίων, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να πάνε να εμβολιαστούν” επισημαίνει ο κ. Τσικανδυλάκης.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ