2017-09-30 20:29:54
Φωτογραφία για «Ανατροπές» με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων επιφέρει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Ρυθμί­ζει θέματα οικονομικά, συνδικαλιστικά και εξέλιξης των στελε­χών του Στρατεύματος. Με το νομοσχέδιο, δημιουργούνται το Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΠΕΘΑ, που έχουν διευρυμένες αρμοδιότητες. Πρόκειται για ένα Σώμα Αδιάφθορων, που θα ελέγχει ακόμη και τα οικονομικά των εμπλεκομένων σε διάφορες οικονομικές συμ­βάσεις και αγορές στρατιωτικού υλικού.

Επίσης προβλέπεται η «αξιοποίηση κινητών περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Νομοθετείται πλέ­ον η δυνατότητα να πωλούνται οπλικά συστήματα και στρατιωτι­κά υλικά που θεωρούνται ακατάλληλα ή πλεονάζοντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Με το νομοσχέδιο καθορίζεται ότι ο μοναδικός νόμιμος φορέας έκφρασης των στρατιωτικών είναι η Πανελλή­νια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Με τη διάταξη αυτή μπαίνει μια τάξη στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και, κατά τον νομοθέτη, έχει ως στόχο να αποκλείσει τις ανοιχτές κομματι­κές παρεμβάσεις στο στρατιωτικό προσωπικό, όπως προαγωγές, αποστρατείες, μεταθέσεις, τοποθετήσεις
. Με το νομοσχέδιο συνδικαλιστής-στρατιωτικός θα ορίζεται ως παρατηρητής στα Συμ­βούλια Μεταθέσεων στελεχών των ΕΔ, καθώς και στα Διοικητι­κά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ.

Ειδικότερα, καθορίζεται η δυνατότητα οικειοθελούς παραμο­νής στην ενεργό υπηρεσία και εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ) αξιωματικών βαθμού έως συνταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων κλάδων των ΕΔ, για τους οποίους ανακύπτουν λόγοι υπο­χρεωτικής εξόδου από τις τάξεις των ΕΔ (πλην των αποστρατευό­μενων για λόγους υγείας), έχοντας συμπληρώσει 35ετή συντάξι­μη υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλι­κίας τους. Κατά τους συντάκτες του νομοσχεδίου, κάτι τέτοιο δια­σφαλίζει την καλύτερη λειτουργία των ΕΔ και τη δυνατότητα αξιοποίησης ικανών και έμπειρων αξιωματικών. 

Χ.Α.Κ.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-30/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Grand Prix στη Σαγκάη μέχρι το 2020!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Grand Prix στη Σαγκάη μέχρι το 2020!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ